Лікарі назвали найбільшу помилку, яку допускають люди із високим тиском

Регулярне вимірювання тиску має бути щоденною звичкою
фото з відкритих джерел

Кардіологи переконані: найгірше, що людина може зробити, якщо у неї високий кров’яний тиск, – це не сприймати цю проблему досить серйозно

На гіпертонію страждає майже кожна третя людина у зрілому віці. Часто перші прояви хвороби є малопомітними, тому багато хто їх ігнорує, а цим тільки погіршує ситуацію. Про це пише Express.

Гіпертонію часто називають «тихою вбивцею», бо вона пошкоджує всі наші кровоносні судини, серце, мозок і нирки, якщо її не лікувати. При високому тиску серце працює інтенсивніше, ніж повинно було б.

«Найгірше, що людина може зробити, якщо у неї високий кров’яний тиск, – це не сприймати цю проблему досить серйозно», – заявив кардіолог доктор Ернст фон Шварц.

Такої ж думки дотримується інтервенційний кардіолог Ченг-Хан Чен.

«Найгірше, що може зробити людина з високим артеріальним тиском, – це не контролювати його регулярно», – пояснив Чен.

Він наголосив, що регулярне вимірювання тиску має бути щоденною звичкою. Також важливо вчасно звертатись до лікаря, аби за потреби корегувати препарати.

Чому гіпертонія небезпечна

Головна причина, чому важливо стежити за артеріальним тиском, полягає в здатності цього захворювання підвищувати ризик серйозних проблем зі здоров’ям, починаючи від серцевих нападів і закінчуючи інсультами.

З часом тиск крові на кровоносні судини та серце може спричинити ослаблення серцевого м’яза та його ефективність. Цей процес тривалий час може залишатися не помічним, тому хворий нічого навіть не підозрюватиме.

«Гіпертонія також може викликати проблеми в усьому організмі, такі як ниркова недостатність, втрата зору, когнітивні порушення, деменція та сексуальна дисфункція», – пояснив лікар Чен.

Як підтримувати здорові показники тиску

край важливо підтримувати показники артеріального тиску в межах здорової норми. Також важливо змінити спосіб життя на здоровіший варіант, який допоможе знизити показники тиску. Помічними стануть регулярні фізичні вправи.

Національна служба здоров'я Великої Британії рекомендує дієту з низьким вмістом жиру та високим вмістом клітковини, яка багата на велику кількість свіжих фруктів і овочів. Також потрібно обмежити споживання солі до шести грамів солі на день, бо ця популярна приправа вважається найбільшою причиною артеріального тиску.

Хоча фізичні вправи можуть підвищити кров’яний тиск під час виконання, регулярні заняття можуть допомогти зменшити його показники у щоденному житті, заявляють у службі охорони здоров’я. Для нормалізації тиску корисною буде відмова від куріння та вживання алкоголю, а також треба пити каву в помірних кількостях.

Нагадаємо, що здоров'я серця напряму залежить від того, що людина їсть. Не обов'язково споживати щодня фастфуди чи жирні страви, аби нашкодити головному органу. Погіршити роботу серця можуть і звичні продукти, про негативний вплив яких ми не здогадуємось. Кардіолог Елізабет Клодас назвала п'ять продуктів, яких вона уникає й порадила, чим можна їх замінити

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

За словами експертів, спеціального лікування денге немає, проте існує вакцина від цієї хвороби
Небезпечна лихоманка захоплює південь Європи, США та Африку
Полякова після госпіталізації виступила на сцені та приголомшила фанатів
Полякова після госпіталізації виступила на сцені та приголомшила фанатів
Незважаючи на поширений стереотип про важливість сніданку, сучасним людям може бути важко поснідати в ранковому поспіху
Що буде, якщо пропустити сніданок? Лікар розвіяв популярний міф
Щоденне вживання темного чаю може знизити ризик і прогресування діабету другого типу за рахунок кращого контролю рівня цукру в крові
Лікарі розповіли, який напій може знизити ризик розвитку діабету
Довготривалий денний сон може погіршувати якість нічного сну, спричиняючи нічне безсоння
Чому після денного сну відчуваєш себе розбитим: відповідь лікарів
Жінки з медичною освітою повинні з’явитись до територіального центру комплектації
Військовий облік жінок та перехід на зимовий час: на що чекати у жовтні
Валерій Дубіль
Валерій Дубіль: Сьогодні кожен, хто не воює, має робити все для підтримки військових та медиків, бо це – гарантовано врятовані життя
Секс покращує сон у чоловіків і жінок
Чи дійсно секс корисний для здоров'я: дослідження вчених
Варто знати, чим себе зайняти на випадок відключень
Як пережити відключення світла без втрати здорового глузду: поради Міністерства здоров'я
Дата публікації новини: