Лікарі розповіли, який напій може знизити ризик розвитку діабету

Щоденне вживання темного чаю може знизити ризик і прогресування діабету другого типу за рахунок кращого контролю рівня цукру в крові
фото з відкритих джерел

Чай допомагає краще контролювати рівень цукру в крові завдяки своїм антиоксидантам і ефекту, який поліпшує роботу кишечника

Щоденне вживання чаю сприяє зниженню ризику розвитку діабету другого типу вдвічі. Дослідники виявили, що люди, які випивають хоча б одну чашку чорного чаю в день, на 47% менш схильні до розвитку смертельного захворювання, ніж ті, хто ніколи його не п'є або п'є нерегулярно, пише The Sun.

Фахівці відзначили, що чай допомагає краще контролювати рівень цукру в крові завдяки своїм антиоксидантам і ефекту, який поліпшує роботу кишечника. Щоденне вживання будь-якого чаю, включаючи звичайний чорний або зелений, знижувало ризик розвитку діабету на 28% в порівнянні з тими, хто ніколи не пив цей напій.

Професор Тонжі Ву з Університету Аделаїди в Австралії сказав: «Результати говорять про захисний вплив звичного вживання чаю на контроль рівня цукру в крові. Ця перевага була найбільш виражена у тих, хто щодня п'є чорний чай».

У ході дослідження Європейської асоціації з вивчення діабету в Гамбурзі були вивчені дані 1923 дорослих в Китаї. Їх запитували як часто вони п'ють чай, отримавши відповіді: ніколи, час від часу, часто і кожен день.

Дослідники взяли аналізи крові і сечі, щоб побачити, скільки цукру в них міститься і виміряти резистентність до інсуліну.

У результаті було виявлено, що вживання більшої кількості чаю було пов'язано з виділенням більшої кількості цукру в сечу, що допомагало контролювати рівень цукру в крові і знижувало ризик розвитку діабету.

«Щоденне вживання темного чаю може знизити ризик і прогресування діабету другого типу за рахунок кращого контролю рівня цукру в крові», – прокоментував професор Зілін Сан з Південно-Східного університету. Він додав, що вживання чаю може стати найпростішим кроком, щоб поліпшити харчування і здоров'я.

Нагадаємо, експерти назвали шість несподіваних причин починати свій ранок з кави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: