У Лас-Вегасі презентували сферичну споруду, яка є найбільшою у світі, фото та відео

Художня візуалізація сфери в поперечному розрізі, що показує чашу та атріум всередині конструкції
фото: CNN

Уперше, ще до офіційного відкриття, Сферу «запустили» в День незалежності США на 4 липня і транслювали зображення американського прапора

У Лас-Вегасі нарешті завершилося будівництво концертного залу MSG Sphere, найбільшої сферичної споруди у світі з найбільшим у світі сферичним екраном. Грандіозна споруда коштувала 2,3 мільярда доларів. Про це пише CNN.

У висоту сфера – 111,5 метрів, а завширшки – 157,3 метра. MSG Sphere зовні обладнана 1,2 мільйонами світлодіодних блоків, кожен розміром із хокейну шайбу, із 48 світлодіодами, вбудованими в кожен блок, які відображають масив із 256 кольорів. Уперше, ще до офіційного відкриття, сферу «запустили» в День незалежності США на 4 липня і транслювали зображення американського прапора. Сфера розташована на схід від знаменитої Лас-Вегас-Стріп і з'єднується пішохідною доріжкою з курортним комплексом Venetian.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Sphere (@spherevegas)

«Приголомшливо дивитися вгору і бачити, що знаходиться перед вами. Я працюю в індустрії розваг майже 40 років. Я ніколи не бачив нічого подібного, і я не перебільшую. Це поза чартами», – каже Річ Клаффі, головний операційний директор Sphere.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Sphere (@spherevegas)

Зовнішній вигляд Сфери змінюватиметься кожного дня і ночі. На ній, зокрема, транслюватимуть анімацію, що відповідатиме сезону. Наприклад, на Різдво Сфера стане величезною сніговою кулею, а на Геловін – гігантським гарбузом.

Трансляція на Сфері
Трансляція на Сфері
фото: Instagram spherevegas

Деякі люди вже жартують у соцмережах, що зображення на Сфері стануть причиною дорожньо-транспортних пригод, бо споруда вже точно перевершила все, що Вегас може запропонувати.

Сама Сфера призначена не тільки для того, щоб вражати перехожих, всередині неї відбуватимуться кінопрем'єри, концерти і деякі спортивні змагання. Місця в залі розраховані на 18 тисяч глядачів.

Сфера була спроєктована Populous, глобальною архітектурною фірмою, яка будувала стадіони по всьому світу.

Офіційно Сфера відкриється 29 вересня виступом гурту U2. Вартість квитків починається від 140 доларів.

У Сфері також відбудуться ексклюзивні покази «Листівки із Землі», нового фільму Даррена Аронофскі, який обіцяє повною мірою скористатися величезним екраном Сфери, пропонуючи глядачам карколомну подорож планетою.

«Більшість музичних майданчиків – це спортивні майданчики. Вони створені для спорту, а не для музики. Вони не створені для мистецтва. А ця будівля була побудована для захопливих вражень від кіно і спектаклів», – сказав Боно з U2 у недавньому інтерв'ю.

І меломанів теж чекає сюрприз. Річ Клаффі каже, що понад 160 000 динаміків, розкиданих по концертному залу Сфери, відтворюватимуть один і той самий чистий звук на кожному сидінні, незалежно від того, перебуває хтось у верхньому ряду чи сидить біля сцени.

Художнє зображення чаші для глядачів усередині Сфери із підводними зображеннями
Художнє зображення чаші для глядачів усередині Сфери із підводними зображеннями
фото: CNN

Майданчик також обладнано тактильними сидіннями, які можуть вібрувати відповідно до того, що відбувається на екрані, – наприклад, землетрусом, – і 4D-машинами, які можуть створювати вітер, обдавати глядачів холодом або жаром, і навіть розпорошувати аромати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: