Експерти розповіли, які продукти допомагають знизити рівень цукру в крові

фото з відкритих джерел

Щоб уникнути цукрового діабету, важливо контролювати рівень глюкози в крові на етапі предіабету

Для осіб, хворих на діабет, контроль рівня цукру в крові є важливим аспектом забезпечення стабільного здоров'я. Деякі продукти харчування можуть тимчасово знизити рівень цукру в крові та покращити самопочуття. 

Зменшення рівня цукру в крові можливе завдяки таким продуктам, як вівсянка, квасоля, нут і сочевиця, цитрусові, зелень та риба. Фахівці нагадують, що підвищений рівень цукру може бути попередником діабету.

Щоб уникнути цукрового діабету, важливо контролювати рівень глюкози в крові на етапі предіабету. Фізична активність в поєднанні зі здоровим харчуванням є ключовими аспектами у зверненні предіабету.

Фахівці рекомендують наступні продукти, що допомагають знизити рівень цукру в крові: 

  • Вода. Її вживання активізує надлишок цукру з сечею.
  • Риба. Рекомендується як джерело високоякісного білка, що сприяє тривалому насиченню, що захищає від споживання вуглеводів, що підвищують цукор в крові. Жирні сорти морської риби містять багато ненасичених омега-3 кислот, що перешкоджають запаленню судин – характерного порушення, що викликається хронічно високою концентрацією глюкози в організмі.
  • Продукти, багаті клітковиною. Лікарі рекомендують овес, бобові, яблука, цитрусові – їх харчові волокна уповільнюють засвоєння вуглеводів і цукру, захищаючи від різких коливань його рівня в крові.
  • Ягоди. Їх речовини антоціани мають здатність блокувати деякі харчові ферменти, роблячи процес засвоєння вуглеводів більш повільним-це перешкоджає сплескам цукру в крові.
  • Листова зелень. Шпинат, салатні рослини містять багато антиоксидантів, магнію та інших речовин, що сприяють зменшенню вмісту глюкози.

Раніше експерти розповіли про корисні властивості вітаміну А для організму.

Вперше вітамін А був виділений з моркви, тому від англійського слова carrot (морква) походить назва вітамінів групи А – каротиноїди. Каротиноїди містяться в рослинах, деяких видах грибів та водоростів і при потраплянні до організму перетворюються на вітамін А.

Також експерти оприлюднили список популярних продуктів, які можуть викликати харчову непереносимість. Попри їх корисні властивості, деяка їжа може викликати негативну імунну реакцію організму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: