Експерти назвали овочі, які допоможуть запобігти різним сезонним інфекціям

фото з відкритих джерел

Щоб не захворіти цього сезону, додайте ці п'ять мусонних овочів до свого раціону

Певні види овочів є обов'язковими для раціону, оскільки вони можуть допомогти запобігти різноманітним сезонним інфекціям. Крім того, вони можуть посилити захист організму та підтримати загальний стан здоровʼя. Про це повідомляє Healthshots.

Шпинат

За словами дієтолога, одним із суперпродуктів є шпинат. Він багатий вітамінами А, С і K, залізом і фолієвою кислотою.

Шпинат має позитивний вплив на імунну систему, підтримує здорову функцію клітин і поліпшує загальний стан організму. Також цей зелений овоч є чудовим джерелом заліза, необхідного для створення гемоглобіну, що доставляє кисень до тканин тіла.

У шпинаті є вміст йоду, що впливає на роботу щитоподібної залози.

Споживання шпинату корисне для зору, оскільки він містить лютеїн та інші речовини, які захищають нервові клітини і запобігають таким серйозним захворюванням, як дистрофія сітківки.

Червоний болгарський перець

Червоний болгарський перець є корисним для імунітету та підтримує молодість шкіри. Крім того, він містить антиоксиданти, які допомагають захистити клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами, що забезпечує сильний захист від захворювань.

Присутність фолієвої кислоти у перці корисна для жіночої репродуктивної системи. Цей овоч також підходить вагітним, оскільки запобігає випаданню нігтів, зубів і волосся під час цього періоду. Крім того, перець покращує стан шкіри і зменшує ризик розвитку раку молочної залози.

Броколі

Броколі містить вітаміни С, Е та антиоксиданти. Він також підтримує імунну функцію, нейтралізуючи шкідливі речовини та підвищуючи здатність організму боротися з інфекціями.

Цей овоч корисний як для дітей, так і для дорослих, особливо він потрібен літнім людям завдяки формуванню кісткової тканини, що робить кістки і суглоби міцними.

У броколі міститься каротин, який позитивно впливає на обмін речовин у організмі. Його недостача може призводити до порушень, таких як лупа, сухість шкіри, ламкість нігтів і волосся.

Вітамін А, який міститься в броколі, підтримує вироблення лейкоцитів, які є невід'ємною частиною імунної відповіді організму.

Морква

В овочі міститься каротин, який позитивно впливає на обмін речовин в організмі. При його нестачі можуть проявитися порушення - лупа, сухість шкіри, ламкість нігтів і волосся.

Вітамін А підтримує вироблення лейкоцитів, невідʼємної частини імунної відповіді організму.

Морквяний сік рекомендується як загальнозміцнювальний засіб та джерело вітамінів. Він допомагає відновленню після перенесених вірусних захворювань завдяки вмісту вітаміну C в коренеплоді.

Раніше дослідники розповіли, який вид м'яса є найкориснішим для здоров'я, а яке потрібно вживати в помірних кількостях, адже воно може завдати шкоди організму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: