Популярні напої, які руйнують зубну емаль

фото з відкритих джерел

Зубна емаль є дуже міцною, але шкідливі звички та неправильне харчування можуть спричинити її пошкодження

Багато прихильників здорового харчування рекомендують споживати вітамінні напої для підтримки здоров'я та зниження ваги. Однак стоматологи наголошують на тому, що варто утриматися від таких напоїв, якщо ви прагнете зберегти здоров'я своїх зубів.

Зубна емаль є дуже міцною, але шкідливі звички та неправильне харчування можуть спричинити її пошкодження. Медики виділили три особливо небезпечні напої, які негативно впливають на стан зубів:

Фруктові напої. Фрукти містять кислоти, які зм'якшують зубну емаль, що може призвести до збільшеної чутливості зубів. Окрім того, фруктові соки містять цукор, що може сприяти появі карієсу.

Вода з лимоном. Цитрусові фрукти є одними з найнебезпечніших для зубів продуктів. Це пов'язано з вмістом лимонної кислоти, яка може зруйнувати зубну емаль та видалити мінерали з її поверхні. Це може спричинити чутливість зубів. Якщо до того ж у воді з лимоном є крига, це може погіршити ситуацію.

Вода з оцтом. Лікарі не рекомендують споживати воду з яблучним оцтом людям зі шлунковими проблемами чи виразками. І хоча деякі вважають, що газовані напої з бальзамічним оцтом можуть бути корисними для здоров'я, представники Американської стоматологічної асоціації стверджують, що і в оцті, і в газованих напоях є кислота, яка може пошкодити зубну емаль, спричинити карієс та збільшену чутливість зубів. Такий же негативний ефект на зуби має і яблучний оцет. Стоматологи рекомендують уникати цих напоїв, а якщо це неможливо, то вживати їх через соломинку, щоб зменшити контакт з небезпечними речовинами.

Раніше повідомлялося, що згідно з рекомендаціями стоматолога-ортодонта, жувальну гумку слід використовувати у обмежений період часу, щоб не нашкодити здоров'ю зубів.

Як відомо, існують продукти, що підвищують кислотність у шлунково-кишковому тракті та тим самим руйнують зубну емаль

Нагадаємо, для того, щоб зміцнити емаль потрібно тренувати жувальний апарат. Для масажу ясен рекомендується добре чистити зуби та вживати тверду їжу (овочі та фрукти). 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: