Лікарі розповіли про небезпечну недугу короля Чарльза

Пальці на руках та ногах короля Чарльза свідчать про проблеми зі здоров'ям
фото:Getty Images

Усі знають про «ковбасні пальці» короля Чарльза, але роздуті пальці на ногах монарха залишилися майже непоміченими. Лікар розповів, що це може бути свідченням низки небезпечних недуг

«Ковбасні пальці» короля Чарльза – термін, який він сам використовував – тепер добре відомий мем у світовій спільноті, а «пальці короля Чарльза» є одним із найпопулярніших пошукових запитів у Google, пов’язаних із монархом. Менш відомий той факт, що пальці на ногах Чарльза так само опухли. Про це пише видання DailyStar.

Журналісти вперше помітили це у 2019 році, коли Чарльз відвідав сикхський храм у Нью-Делі та зняв взуття. На фотографіях добре видно, як його пухкі пальці на ногах стирчать з-під штанів костюма.

3_Royal-visit-to-India-Day-One.jpg (44 KB)

Незважаючи на те, що пальці ніг і рук Чарльза виглядають схожими, лікар Гарет Най, старший викладач фізіології Честерського університету, сказав виданню Daily Star, що ці захворювання «суттєво відрізняються з точки зору здоров’я всього тіла». Лікар Най раніше визначив дві найімовірніші причини набряку рук – артрит і набряк (скупчення рідини в організмі).

Лікар Най пояснив, що причина набряку залежить від того, чи є він гострим чи хронічним, тобто розвивається він раптово і триває короткий проміжок часу або розвивається поступово протягом тривалого періоду часу.

«Очевидно, що тут потрібно думати по-іншому – гострий набряк може свідчити про тромбоз глибоких вен або захворювання нирок. Якщо це хронічне, ми можемо шукати такі серцево-судинні проблеми, як серцева недостатність, захворювання нирок або печінки», – зазначив лікар.

1_GettyImages-1184262696.jpg (80 KB)

Однак все може бути не настільки погано, і пояснення може бути іншим. «Це може бути пов’язано або з безперервним сидінням із зігнутими ногами протягом тривалого періоду часу, що часто зустрічається у літніх пацієнтів, які довго сидять, або з тривалим стоянням, оскільки літнім людям важче повертати кров стопи і гомілки під час стояння через зміни в серцево-судинній системі», – продовжив лікар Най.

Нагадаємо, король Великої Британії Чарльз III хоче провести церемонію коронації з більш активною участю представників нехристиянських конфесій. Це спричинило конфлікт з Англіканською церквою, яка побачила в цьому порушення багатовікових канонів, Традиція не дозволяє індуїстським, юдейським та мусульманським духовним лідерам читати молитви на коронації. За словами одного з джерел видання, участь лідерів нехристиянських конфесій має бути обмежена їхньою присутністю та участю у процесії.

Читайте також:  Жбурнув кілька яєць у короля Чарльза ІІІ. Суд у Британії виніс вирок 23-річному студенту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: