Як заснути за одну хвилину: чотири прості методики

фото з відкритих джерел

Лікарі стверджують, що деякі методики навіть позбавлять тривожності

Навчитися засипати за одну хвилину можна за допомогою дихальних методик та невеликої практики. Коли всі етапи будуть доведені до автоматизму, ефект розслабленості та спокою посилиться, ви почнете засинати. Про це пише видання Elle.

Ось чотири простих методики засинання:

1. Метод «Дихання сну»

При більшості методик «засинання» рекомендується подовжувати тривалість видиху або принаймні робити видих рівним вдиху, оскільки саме під час видиху організм заспокоюється і розслабляється. Під час вдиху відбуваються абсолютно протилежні процеси.

Кожну фазу дихання – вдих, зупинку та видих – необхідно робити протягом п'яти секунд. Повільний вдих – п'ять секунд, перерва – п'ять і видих – п'ять. Якщо це не складно для організму, поступово збільшуйте тривалість кожної фази до шести-восьми секунд, але не більше десяти. Основним акцентом має стати видих – саме від нього потрібно отримувати задоволення. За допомогою такого дихання ви скоро відчуєте сонливість і заснете.

2. Метод «4-7-8»

Щоб навчитися швидко засипати, цей спосіб потрібно практикувати двічі на день протягом двох місяців. Спочатку кінчиком язика дістаємо до неба за верхніми зубами, потім із закритим ротом робимо вдих на чотири рахунки. Після цього затримайте подих на сім секунд, голосно тривало видихніть з рахунком до восьми. Повторіть стільки разів, скільки потрібно, щоб відчути сонливість. Щоразу вам знадобиться все менше повторень, а з практикою ефект розслабленості та спокою посилиться. Навіть якщо у вас вирують емоції, ця техніка позбавить тривожності.

3. Метод «Дихання на десять рахунків»

Щоб заснути за цією методикою, потрібно дихати, вважаючи кожну фазу: вдих – раз, видих – два, знову вдих – три тощо. Дихайте через рота, в міру глибоко і продовжуйте рахунок до десяти – далі цикл необхідно повторити. Щоб заснути, зазвичай потрібно не більше трьох циклів.

4. Техніка моргання «навпаки»

Ляжте зручно, розслабтеся і зімкніть повіки. Через однакові проміжки часу – від п'яти до п'ятнадцяти секунд – на мить розплющуйте очі, потім знову їх заплющуйте. Так вийде моргання «навпаки» – воно добре заспокоює організм і готує вас до сну.

Лікарі попереджають:

  • вправи не варто використовувати за наявності таких хронічних захворювань легень, як астма та хронічний бронхіт
  • не рекомендується користуватися цими практиками в період перебігу ГРЗ та пневмонії
  • людям віком понад 60 років необхідно попередньо проконсультуватися з терапевтом
  • перед виконанням вправ переконайтеся, що приміщення добре провітрене.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: