Прогулянка на висоті 40 поверхів: естонець встановив небезпечний рекорд (фото)

Спортсмен з Естонії встановив новий світовий рекорд
фото: Red Bull

Естонець пройшов на висоті 185 метрів по канату завтовшки всього 2,5 сантиметра

Естонець пройшов 150 метрів тросом на висоті 40 поверхів у Катарі. Сильний вітер не завадив йому встановити рекорд,  пише Euronews.

Естонець Яан Роозе встановив новий світовий рекорд, здійснивши найдовшу слеклайн-прогулянку зі світлодіодним підсвічуванням. 

Слеклайн (англ. Slacklining)  – новий тип еквілібристики, що розвивається. Слеклайнери ходять спеціальною нейлоновою або поліестеровою стропою, натягнутою між двома об'єктами. Ступінь натяжіння та довжину регулюють залежно від потреб та цілей. Існують різні за шириною та структурою стропи для різних стилів стропоходіння.

Захоплююче дух досягнення йому вдалося на знаменитій Катар Тауерс, де канатоходець подолав відстань більш ніж 150 метрів між вежами-близнюками. Естонцю вдалося втримати рівновагу попри сильний вітер.

Ця прогулянка стала не лише найдовшою на одній будівлі, а й найвищою на сьогоднішній день у міському середовищі. Вона пройшла на висоті 185 метрів  – по канату завтовшки всього 2,5 сантиметра.

Яан Роозе встановив у Катарі новий світовий рекорд, адже пройшов понад 150 метрів на висоті 185 метрів.

Канат завтовшки всього 2,5 см натягнули між двома 40-поверховими вежами Katara Towers. Спортсмен йшов зі страховкою, але без додаткових пристроїв для балансу. Незважаючи на вітер, канатоходець жодного разу не зірвався.

«Усе, чого варто досягти, супроводжується неабиякою часткою випробувань, і я пишаюся тим, що завершив це. На пройдений метр цей шлях був для мене складнішим. Як спортсмен, я завжди прагну просуватися далі та кидати виклик новому. Світлодіодні ліхтарі та їх додаткова вага змінили те, як канат взаємодіє зі мною та моєю вагою. Але ми подолали труднощі й завершили цей подвиг тут, у Iconic Towers; це було дуже особливе місце у  Катарі», – сказав Роозе. 

Це не перший рекорд естонця. У серпні минулого року цей канатоходець пройшов над річкою Ньіве-Маас у Роттердамі (Нідерланди) на висоті понад 150 метрів. Естонець пройшов канатом завширшки лише два сантиметри між двома найвищими хмарочосами у місті. Шлях завдовжки 625 метрів включав різкий спуск під кутом 24 градуси і зайняв у спортсмена 49 хвилин.

Читайте також: Німецький футбольний клуб взяв на роботу кіз

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: