Німецький футбольний клуб взяв на роботу кіз

Кози відмінно справляються із своєю роботою на стадіоні
Фото: Picture Point

Німецький футбольний клуб вирішив «постригти» газон за допомогою місцевих кіз

Німецький футбольний клуб першим у світі найняв кіз для стрижки футбольного стадіону. Про це пише німецьке видання Bild.

ФК «Хемі Лейпциг» грає у регіональній лізі «Північний Схід». Його домашній стадіон – Альфред-Кунце-Шпортпарк на північному заході німецького міста Лейпциг. На літо керівництво клубу найняло десяток кіз, щоб ті вищипували траву на насипі, де обладнано трибуни.

«Ми домовилися, що кози працюватимуть у нас на літо. Їх використовують, щоби очистити від бур'янів схили трибун стадіону. Це ідеальне рішення, тому що схили важко косити», – сказав спортивний директор клубу Ганс Йорку.

Оглядач Bild Андре Шмідт називав кіз «біокосарками» і зазначив, що більш «екологічнішої акції важко собі уявити». Щоправда, видання не уточнює чи платимуть козам якусь «зарплатню». 

Нагадаємо, 100-річний ветеран Люфтваффе розкрив таємницю довголіття. Гансу Лахмунду із німецького міста Хальденслебен нещодавно виповнилося 100 років. Під час Другої світової війни він був пілотом військово-транспортного літака Junkers Ju 52. 

У колишній  Німецькій Демократичній Республіці (НДР) йому заборонили літати, оскільки в нього були родичі на заході, не вступив у партію, а його батько був пастором. Ганс навчився на столяра, потім на медбрата. На пенсії зайнявся бджільництвом. «Мені ніколи не було нудно. Завжди треба щось робити. Завжди залишайтесь оптимістом», – ділиться своїм секретом довголіття ветеран. 

Зараз чоловік двічі на тиждень ходить до спортзалу, де проводить по 1,5 години. Він почав займатися спортом, коли йому було вже 82 роки. Пенсіонер досі водить машину. Він не дотримується жодної дієти та любить випити з друзями домашнього шнапсу (німецький міцний алкогольний напій на основі фруктів – «Главком»).

Читайте також:  57-річна Сінді Кроуфорд через три десятиліття повторила свій культовий образ з реклами Pepsi

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: