Міс Світу 2024: у якому національному костюмі виступить представниця України (фото)

Софія Шамія представлятиме Україну на Міс Світу 2024
фото: miss_ukraine_official/Instagram

Команда майстрів розробляла костюм 2 місяці

Оргкомітет «Міс Україна» показав образ, у якому представниця України Софія Шамія виступатиме на «Міс Світу 2024» у конкурсі національних костюмів. Відповідні світлини оприлюднили в офіційному акаунті «Міс Україна» в Instagram.

Образ The Forest Song/Лісова пісня створив харківський бренд «Майво» під керівництвом дизайнера Анни Чирви. На створення цього вбрання надихнув твір Лесі Українки «Лісова пісня» та відомий український мультфільм «Мавка».

Міс Світу 2024: у якому національному костюмі виступить представниця України (фото) фото 1
фото: miss_ukraine_official/Instagram

«Команда майстрів розробляла костюм 2 місяці в тяжких умовах війни: під нестихаючими ракетними обстрілами Харкова. Майстерня, в якій народжувався костюм, неодноразово зазнавала ушкоджень. Але попри намагання ворога нас зламати, наші дизайнери черговий раз довели, що українці – непереможні», – йдеться в описі допису.

Софія Шамія хоче привернути увагу до екологічної катастрофи в Україні.

Міс Світу 2024: у якому національному костюмі виступить представниця України (фото) фото 2
фото: miss_ukraine_official/Instagram

«Сьогодні українська природа є мовчазною жертвою війни. Спалені промислові об’єкти та ліси, отруєне повітря та водні ресурси, забруднені мінами та снарядами ґрунти, масова загибель тварин та рослин. Національний образ «The Forest Song/Лісова пісня» – це спосіб привернути увагу світової спільноти до екологічної катастрофи в Україні», – заявив оргкомітет.

Оргкомітет «Міс Україна» зазначив, що сукня розшивалася вручну з використанням пошарово принтованого «листя». Кожен листочок вироблявся харківськими майстринями окремо. Квітка папороті золотого кольору позаду побудована на основі техніки кірігамі і ускладнена різнофактурними матеріалами для створення «ефекту сяйва». Перлиною образу є кінетичні квіти, технологія для яких була розроблена інженером спеціально для образу «The Forest Song/Лісова пісня». Вони розкриваються і закриваються (ховаються) при певних рухах дівчини.

Міс Світу 2024: у якому національному костюмі виступить представниця України (фото) фото 3
фото: miss_ukraine_official/Instagram

Нагадаємо, що Софія Шамія представлятиме Україну на Міс Світу 2024. Конкурс відбудеться 9 березня 2024 року в Індії. 18-річна дівчина родом із Києва. Наразі навчається на економічному факультеті Києво-Могилянської академії: Міс Світу 2024: що відомо про представницю України (фото, відео).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: