Жеребкування півфіналів Євробачення-2024: коли виступить Україна

Порядок виступів учасників у півфіналах буде відомий згодом
фото: Суспільне

68-й Пісенний конкурс Євробачення прийматиме шведське місто Мальме у травні 2024 року

У вівторок, 30 січня, у Мальме відбулася перша урочиста подія Євробачення-2024: церемонія передавання символічних ключів місту-господарю цьогорічного конкурсу та жеребкування учасників півфіналів. За результатами жеребкування, представник від України виступить у першій частині першого півфіналу, 7 травня.

Мер Ліверпуля, міста-проведення минулорічного конкурсу, Стів Ротерам передав офіційні ключі Євробачення меркині Мальме Катрін Штернфельдт Ямме, що ознаменувало офіційне передання повноважень новому місту-господареві Пісенного конкурсу. Поміж ключів у звʼязці був і «ліверпульський ключ» у формі якоря, символу Одеси – міста-побратима столиці Євробачення-2023 – на згадку про те, що минулорічне Євробачення проводила Велика Британія від імені України.

Жеребкування, зокрема, визначило, в якому з двох півфіналів голосуватимуть країни «Великої п’ятірки» (Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія та Іспанія), а також Швеція, як країна-переможниця Євробачення-2023. В першому півфіналі віддавати голоси буде Велика Британія, Німеччина та Швеція. А ось Франція, Італія та Іспанія голосуватимуть 9 травня.

У першому півфіналі, 7 травня, разом з представником від України за право пройти у гранд-фінал конкурсу змагатимуться:

Україна, Кіпр, Польща, Сербія, Литва, Хорватія, Ірландія, Словенія, Ісландія, Фінляндія, Португалія, Люксембург, Австралія, Азербайджан, Молдова.

У другому півфіналі, 9 травня, заспівають учасники з таких країн:

Австрія, Мальта, Швейцарія, Греція, Чехія, Албанія, Данія, Арменія, Ізраіль, Естонія, Грузія, Нідерланди, Норвегія, Латвія, Сан Маріно, Бельгія.

Порядок виступів учасників у півфіналах буде відомий згодом.

Нагадаємо, що вже цієї суботи, 3 лютого, стане відомо, хто представить Україну на Євробаченні-2024 у шведському Мальме. Трансляція передшоу Національного відбору розпочнеться о 17:30, фіналу — о 18:00.

Нагадаємо, Румунія відмовилась від участі у «Євробаченні-2024».

Зазначається, що цього року TVR направить кошти на інші пріоритетні виробництва та проєкти. Серед них, зокрема, трансляція літніх Олімпійських ігор у Парижі та продовження інвестицій у нову штаб-квартиру TVR Craiova.

Також стало відомо, яка країна візьме участь у Євробаченні вперше за 31 рік.

Читайте також: Нацвідбір на Євробачення: хто боротиметься за право представити Україну у Швеції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: