У США можна орендувати будинок у формі чобота (неймовірні фото)

Будинок в Америці спорудив продавець взуття у 1948 році
фото з відкритих джерел

У мережі показали, як виглядає чи не найбільший взуттєвий дім Америки, який збудували 75 років тому

У 1948 році продавець взуття Махлон Хейнс побудував гігантський взуттєвий будинок Haines Shoe House заввишки п’ять поверхів, щоб рекламувати своє взуття, як придорожній білборд. Зараз цей будинок можна зняти, як помешкання на Airbnb. Про це повідомляє видання Велика Епоха.

Це величезне взуття відоме в США вже 75 років поспіль
Це величезне взуття відоме в США вже 75 років поспіль
фото з відкритих джерел

П’ятиповерховий Будинок взуття побудований з ліпнини та дерева. Його висота – 7,6 метра, ширина – 5,1 метра, довжина – 14,6 метра, а площа всередині – трохи понад 140 квадратних метрів. У носку будинку розташовані вітальня, головна спальня та ванна кімната. Друга спальня захована під шнурками, з похилою стелею, що повторює діагональний нахил черевика. Третя спальня ховається за вкладкою для підборів. А всередині каблука знаходиться кухня. Колись під аркою ховався проїзний гараж.

Вид на взуттєвий дім Haines Shoe House з висоти пташиного польоту
Вид на взуттєвий дім Haines Shoe House з висоти пташиного польоту
фото з відкритих джерел

Цей величезний магазин взуття створений за зразком бестселера американських чобіт: високих робочих черевиків. Його власник помер мільйонером, адже колись йому належало понад 40 взуттєвих магазинів в Пенсильванії та Мериленді. 

Взуттєвий дім Haines Shoe House – найбільший дім в штаті Пенсильванія
Взуттєвий дім Haines Shoe House – найбільший дім в штаті Пенсильванія
фото з відкритих джерел

Після смерті Хейнса взуттєвий дім кілька разів переходив з рук в руки протягом багатьох років та занепадав. Аж поки наприкінці 1980-х років онука пана Хейнса не викупила його і не відновила його колишню славу.

З 2000-х років там почали проводити екскурсії, будинок перетворили на музей, присвячений взуттю. Сьогодні ж відвідувачі можуть зупинитися в одній з трьох відремонтованих спалень: «Простір шнурків», «Номер люкс» та «Оселя щиколотки». Інтер'єр оздоблений взуттям, взуттєвими прикрасами та пам’ятними речами, зібраними протягом десятиліть.

Раніше ми розповідали, що у США 70-річний Дональд Горске з Вісконсіна, який працює тюремним офіцером, понад 50 років їв бургери і потрапив до Книги рекордів Гінесса. Чоловік за півстоліття з'їв понад 34 тис. гамбургерів, побивши свій минулий рекорд, і не збирається зупинятися.

Також нагадаємо, нещодавно у США виставили на аукціон місце в мавзолеї поруч із акторкою Мерилін Монро. Вартість права бути похованим поруч з американською кіноакторкою оцінюють від 200 до 400 тисяч доларів.

Читайте також: Міс Світу 2024: що відомо про представницю України (фото, відео)

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: