Фотограф з Миколаєва, що знімав себе голяка, отримав престижну міжнародну премію

Одна з робіт Артема Гумілевського
фото з відкритих джерел

Абсурдно те, що медаль миру Альфреда Фріда разом з українцем отримала росіянка

Українського фотографа Артема Гумілевського нагородили премією Global Peace Photo Award 2022 за його самоіронічний проект «Велетень».

Артем Гумілевський родом з Миколаєва. Він керував сільскогосподарською компанією, а кілька років тому захопився фотографією. На карантині, у березні 2020-го, чоловік, щоб чимось себе зайняти, почав самоіронічний проєкт «Велетень» – знімав себе оголеним.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Артем Гумилевский (@humilevskiy)

Кілька днів тому фотопроект «узяв» медаль миру Альфреда Фріда на премії Global Peace Photo Award 2022. Церемонія нагородження відбулася в австрійському парламенті.

Німецький журналіст Петер-Маттіас Гаеде на оголених світлинах Артема помітив не лише заклик до толерантності та бодіпозитиву, а й зв'язок з реаліями в Україні. На його думку, фотограф роздягнувся, щоб показати себе беззбройним і готовим до миру.

«Ми бачимо дуже, дуже важку людину. Ми бачимо дивні, комічні, смішні, загадкові, зворушливі, химерні, абсурдні, але водночас милі пози, які він приймає, – цитує журналіста 24 канал. – Якщо придивитися до Артема Гумілевського, особливо на тлі злочинного вторгнення в його країну, то помічаєш серйозність у його творчості. Це аж ніяк не просто смішно. Тут хтось оголюється, робить себе беззахисним, щоб обеззброїти. Щоб закликати до миру».

Абсурдно те, що медаль миру Альфреда Фріда разом з українцем отримала фотографка з Росії Мері Гельман. Вона створила проєкт «M+T» про Міню і Таню – закохану пару з синдромом Дауна. Її серія світлин – це «реквієм силі кохання», адже Тетяну забрав коронавірус.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: