Дмитру Комарову – 40. Чим полюбився журналіст та мандрівник українцям

Дмитро Комаров успішно популяризує українську кухню в найвіддаленіших куточках світу
фото з відкритих джерел

З початком повномасштабного вторгнення в Україні Дмитро Комаров знімає репортажі з гарячих точок та деокупованих міст

Український ведучий та журналіст Дмитро Комаров відсвяткував сороковий день народження. «Главком» вирішив пригадати найцікавіше з творчого шляху іменинника.

Дмитру Комарову – 40. Чим полюбився журналіст та мандрівник українцям фото 1

Завдяки проєкту «Світ навиворіт», де зображені різні куточки планети, Комаров здобув неабияку популярність. Він зробив безліч ексклюзивних сюжетів про унікальні племена, традиції народів світу, що зникають, професії, які зараз так просто не побачиш, та дивні ритуали, які донині існують в різних культурах.

За тринадцять років в ефірі «1+1» вийшло 256 випусків від команди «Світу навиворіт» – про далекі країни та про Україну.

Дмитру Комарову – 40. Чим полюбився журналіст та мандрівник українцям фото 2

З початком повномасштабного вторгнення в Україні Дмитро Комаров знімає репортажі з гарячих точок та міст, які визволили від загарбників.

Журналіст долав непрості шляхи, щоб показати глядачам ексклюзивні кадри з місць, які не кожен може побачити. Він піднявся на п'ять гірських вершин, де установив український прапор.

Дмитру Комарову – 40. Чим полюбився журналіст та мандрівник українцям фото 3

У «Світі навиворіт» під час експедиції в Японії Комаров показав, якою є атомна станція Фукусіма та енергоблоки, зруйновані під час трагедії 2011 року. У Бразилії журналісту в екстремальних умовах вдалося взяти інтерв'ю в наркобарона, а в своєму розслідуванні розповісти таємниці торгівлі наркотиками.

Дмитру Комарову – 40. Чим полюбився журналіст та мандрівник українцям фото 4

2019 року Дмитро Комаров разом з пілотом Ігорем Табанюком за три дні облетів Україну по периметру (без Донбасу та Криму) та здійснив посадки на 33 невеликих аеродромах. Оператором був Олександр Дмитрієв.

Хлопці хотіли привернути увагу до розвитку малої авіації України. Політ був внесений до Національного реєстру рекордів України «за найбільшу кількість аеродромів, відвіданих за три дні».

Згодом вийшов фільм «Світ навиворіт. Рекордний політ над Україною», який присвятили Дню Незалежності.

Якщо говорити про рекорди, то Комаров є чотирикратним рекордсменом.

Перший рекорд у подорожах він встановив задовго до появи «Світу навиворіт». 2006 року під час мандрівки Індією він подолав двадцять тисяч км за 60 днів та встановив рекорд «максимальний пробіг по Індії власним ходом за мінімальний строк».

2015 року був зафіксований інший рекорд – «за найбільшу кількість туристичних програм, знятих знімальною групою з двох осіб».

А ще один рекорд пов’язаний із «найбільш масовою офіційно зареєстрованою автограф-сесією».

Дмитро Комаров роздав 10 185 автографів та встановив рекорд.

Мандрівник займається також і благодійною діяльністю. Зокрема він збирав значні суми для допомоги тяжкохворим дітям. У рамках діяльності фонду Комарова «Чаша Кави» вдалося зібрати понад півтора мільйона доларів та врятувати 32 дитини.

2021 року Комаров створив новий проєкт з метою розвитку туристичного потенціалу України – «Мандруй Україною». Тут журналіст показав туристичні маршрути, доступні для кожного українця. Дмитро Комаров спілкувався з мольфарками, їв страви з мертвих бджіл, смакував вином на Одещині, пізнавав традиції сироваріння гуцулів у Карпатах та дістався соляних шахт Соледару.

Дмитру Комарову – 40. Чим полюбився журналіст та мандрівник українцям фото 5

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Дмитро Комаров показує страхіття війни. Він був першим журналістом, який зафільмував злочини росіян у звільнених Бучі, Ірпені та Гостомелі.

Репортажі Комарова з гарячих точок та інтерв'ю з військово-політичним керівництвом увійшли в документальний проєкт «Рік».

В окремому циклі «Рік. За кадром» Комаров показав повні версії інтерв'ю і те, що не потрапило до основного фільму. Варто сказати, що в «Рік. За кадром» увійшло єдине відеоінтерв'ю Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Дмитру Комарову – 40. Чим полюбився журналіст та мандрівник українцям фото 6

На сьогодні фільм «Рік» перекладений англійською, іспанською, португальською та французькою мовами. 

А ще Дмитро Комаров успішно популяризує українську кухню у світі. Зокрема Дмитро не раз пригощав жителів племен борщем, звареним за рецептом своєї мами, і бутербродами з салом та хріном. Також ведучий завжди дарує вишиванки героям програм. Всього на приємні гостинці за часи експедицій пішло понад 1500 кг сала та близько 1000 вишиванок. 

Нагадаємо, що тележурналіст та відомий мандрівник Дмитро Комаров на своїй сторінці в Інстаграм виклав розповідь про поїздку до Черніговської області, яка постраждала від повені.

Читайте також: Дмитро Комаров показав, як росіяни недолуго «склеїли» фейк з його інтерв'ю з Будановим

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: