Дмитро Комаров показав, як росіяни недолуго «склеїли» фейк з його інтерв'ю з Будановим

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Рашисти змонтували ролик, у якому Буданов нібито збирається фізично знищувати кримчан, які не підтримують Україну

Телеведучий Дмитро Комаров на своїй сторінці в соцмережі показав, як росіяни змонтували його інтерв'ю з керівником ГУР Міноборони України Кирилом Будановим.

Нагадаємо, на телеканалі «1+1» вийшов четвертий випуск спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром». Російські пропагандисти використали матеріали з програми, щоб створити черговий фейк на тему деокупації Криму.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Дмитрий Комаров (@komarovmir)

Дмитро Комаров продемонстрував фейкову версію інтерв'ю, в якій росіяни вирвали з контексту фрази і змонтували ролик, у якому Буданов нібито збирається фізично знищувати кримчан, які не підтримують Україну.

«Росіяни в найкращих традиціях російської «журналістики» зробили фейковий ролик із нашого інтерв'ю з Будановим. Склеїли запитання про те, як чинити після деокупації Криму, з відповіддю Буданова з іншої частини програми – там, де він розповідає про знищення деяких категорій військових злочинців. У результаті відео нарізали так, що у фейковому ролику все стало виглядати так, ніби Буданов каже, що кримчан нібито будуть фізично знищувати. Фейковий монтаж і зміна запитань/відповідей місцями змінили сенс інтерв'ю», – написав ведучий.

«Самі того не розуміючи, z-канали зробили прекрасну рекламу випуску з Будановим. І тисячі росіян, які навіть не збиралися дивитися це інтерв'ю, зайшли на ютуб і подивилися випуск повністю. Ми бачимо статистику – росіян цей випуск дивиться багато. Подивившись, вони переконалися, що російські z-канали поширюють фейки. А заодно подивилися все інтерв'ю, і не тільки його. Підписалися на канал. Ось як ру-пропаганда в результаті робить гірше для себе ж», – додав Комаров.

«До речі, на фейковому відео, за рахунок фонової музики, чітко помітні місця фейкового склеювання. «Стрибки» по музиці. Це відповідь на запитання, для чого в таких важливих інтерв'ю важлива музика: вона унеможливлює фейкові склеювання і монтаж, не дає нарізати інший сенс. Місця склеювання завжди будуть помітними. А без музики фейкомети можуть нарізати з готового інтерв'ю абсолютно нове. Хоч по слову. І подати своїй аудиторії, ніби оригінал», – підсумував Комаров.

Читайте також: Відомого телеведучого оштрафували на кордоні на 65 тисяч грн: дружина розповіла подробиці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: