Ірма Вітовська вперше розповіла, як її будинок постраждав від російських окупантів

Акторка з чоловіком та сином
фото з відкритих джерел

Родині вдалося зберегти найважливіші речі з домашньої колекції

Акторка Ірма Вітовська вперше публічно розповіла, що від російських окупантів постраждав її заміський будинок на Київщині.

«Ми ось тільки зараз закінчили роботи з ремонту», – розповідає артистка в програмі ЖВЛ. Акторка каже, що довелося ремонтувати шибки, дах та розбирати уламки, щоб ліквідувати наслідки обстрілу. На ділянку навіть запрошували саперів.

Родині вдалося зберегти найважливіші речі з домашньої колекції – золоті медалі сина, фотографії, шкільні альбоми, розстріляний «Кобзар», який друзі з Попасної подарували їм у 2014 році. «Звичайний «Кобзар», який окупанти у 2014 році просто поставили та прошили кулями. Цінний екземпляр, який важливо зберегти для майбутніх поколінь. Для мене у ньому – ставлення окупантів до України. Це дуже нагадує сцену із «Між двох сил» Винниченка, коли портрет Шевченка проткнули багнетом. Багато таких реліквій у нас є, і хочеться показати їх нащадкам, тому це перше, що евакуювалося з Києва разом з нами», – каже акторка.

Також акторка розповіла, що її вразила реакція сина на війну в Україні. Її актриса назвала драматичною та дорослою. 28 березня Оресту виповнилося 11 років, і він вирішив зберегти свічки, які мама прикрасила святковий торт. Хлопчик сказав, що показуватиме ці свічки своїм дітям і розповість, як святкував день народження під час війни.

Раніше «Главком» розповідав, що актриса Ірма Вітовська на своїй сторінці у Фейсбук згадала кричущий інцидент, який наочно показує двояке ставлення українців до Росії під час війни – під впливом кремлівської пропаганди. В 2015 році, коли бійці ЗСУ вже рік билися з російськими окупантами, у Карпатах зірка познайомилася під час поїздки з таксистом, від якого почула про те, що Росія не винна у конфлікті. Чоловік щиро не розумів, чому він має припинити слухати музику країни-агресора.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: