Скандальний гурт Green Grey відбілює імідж: перезаписує пісні українською

Нині про рокерів було чутно небагато
фото з відкритих джерел

Ще зовсім нещодавно артисти публічно заявляли про «агресивний наступ української мови»

Гурт Green Grey вирішив презентувати українську версію однієї з найвідоміших своїх пісень – композиції «Емігрант», якій виповнюється 20 років. Про це повідомляє Наше радіо, в ефірі якого і відбудеться презентація треку. А ще рік тому музиканти колективу навіть чути не хотіли про пісні українською та публічно заявляли про «агресивний наступ української мови». Через це артисти потрапили у гучний скандал у липні 2021 року.

Нагадаємо, музиканти Green Grey, які були дуже популярним в 90-х, перед святкуванням 30-річчя Незалежності України заявили, що їх «намагаються стерти з історії України» через те, що пісні колективу «записані російською мовою». Як виявилося, гурт запросили виступити на концерті в Олімпійському, однак ближче до виступу повідомили, що «вони не вписуються в концепцію» свята.

«Наприкінці травня цього року нам надійшла пропозиція з Офісу президента, взяти участь у великому, святковому концерті на Олімпійському, присвяченому 30-річчю Дня Незалежності з піснею «Под дождем». Тема – 30 легендарних груп з легендарними піснями. І раптом нам повідомляють, що концерт буде тільки з україномовними артистами й ми вже не вписуємося в концепцію свята!» – так описали ситуацію, що склалася, артисти гурту.

Однак їх колеги по співочому цеху тоді заявили, що причина відмови зовсім не в цьому. Мовляв, Green Grey – майстри перевертати піар-історії на свій бік. Виключили їх не через пісню російською, як вони піднесли громадськості. Причина була в іншому: скандальний допис у соцмережі одного з лідерів колективу Муріка (він же Дмитро Муравицький) про українську мову з непристойними жестами та висловлюваннями.

Нині про рокерів було чутно небагато. Відомо, що Дизель (він же Андрій Яценко) підписав контракт із батальйоном «Мрія» та подався до лав ЗСУ. Тиждень тому музикант оголосив на своїй сторінці в Інстаграм, що вирішив продати своє майно та музичні нагороди, щоб зібрати гроші для свого батальйону. За словами Дизеля він виставляє на аукціон свою квартиру у Києві, авторські права на пісню «Емігрант», статуетка MTV Europe Music Awards, гітару Харлей-Бентон R 446 та декілька інших артефактів із свого творчого життя.

Читайте також: Деградує на очах. Регіну Тодоренко висміяли за вульгарний танець на приватній вечірці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: