Відомий телеведучий, що служить в ЗСУ, розповів, чи зможуть росіяни зайти в Київ

Геннадій переконаний, що Росія наразі не має ресурсів для нового наступу з півночі
фото з відкритих джерел

Геннадій Попенко назвав реальні строки війни

Ведучий програми «Загублений світ» на каналі 2+2 Геннадій Попенко, який зараз знаходиться в ЗСУ, розповів, як Україна готується до можливого наступу росіян з території Білорусі та скільки, на його думку, триватиме війна.  Про це йшла розмова в інтерв'ю журналістці Аліні Доротюк на YouTube.

Геннадій Попенко склав присягу у червні минулого року. Наразі він служить на півночі Київщини, де є постійна загроза вторгнення російської армії. Проте за словами Попенка, українські війська мають глибоко ешелоновану оборону та готові до будь-якого розвитку подій. 

«На півночі до наступу готові. Після деокупації хлопці весь час працюють, риють. Працює інженерна техніка, тут багато інженерних підрозділів, які роблять фортифікації, про які москалі не знають і не бачать. Якщо росіяни сунуться, то тут для них буде багато неприємних сюрпризів».  

Геннадій переконаний, що Росія наразі не має ресурсів для нового масштабного наступу з півночі, а накопичення сил йде повільними темпами.   

«Буферна зона, де стоїть велика кількість української армії, дуже сильно затримує москалів. Не буде такого швидкого прориву, як 24-го лютого. Вони зайдуть, впруться і стануть. І будуть стояти, поки не будуть знищені. Якщо ви навіть почуєте вибухи, тривоги, сирени, спокійно збирайтеся, сідайте в машину та від’їжджайте на безпечну відстань, щоб навіть РСЗВ не діставала. Дочекайтеся того моменту, коли зачистять територію, та повертайтеся додому».

Попри ці заспокійливі слова Попенко також зазначив, що українці мають бути готовими до того, що війна не закінчиться у найближчий час.

«Це довга, важка боротьба – до неї треба готуватись. І не варто розслаблятися, що за тиждень все закінчиться. Ми вже зараз маємо адаптувати своє життя, звички, родину, роботу. Бо це не закінчиться швидко».

Читайте також: Колишній Лободи, який служить в ЗСУ, прокоментував її теперішнє життя

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: