Іван Люленов оновив пісню «Меланколіє», яку виконувала Софія Ротару

Люленов вперше презентував хіт на одному з концертів в Одесі
фото з відкритих джерел

Пісня «Меланколіє» торкається питання самоідентифікації

Гуморист Іван Люленов переспівав пісню «Меланколіє», один з найбільших хітів 80-х, який майстерно виконувала Софія Ротару.

Одна із важливих тез у новому трекові Івана Люленова – це те, що народ Молдови з Україною. Адже агресія Росії торкнулася не лише України, а й по-новому поставила питання Придністров’я, яке окупували російські «миротворці». Ще влітку українська влада висловила свою готовність надати допомогу у прагненні Молдови звільнитись від окупації.

Осучаснена автором пісня «Меланколіє» піднімає важливе сьогодні питання самоідентифікації. Прагнення іншого народу з колишньої радянської республіки до відновлення національної культури, яка тривалий час була під пресом Росії, що насильно поширювала свої цінності. 

 «Цією піснею я хотів змотивувати слухачів знати і поважати свою національну культуру. Не вестись на пропаганду. Нарешті розірвати кайдани «совка» та радянського минулого, естетики СРСР, що раніше домінувала у творчості. Окрім цього, без заглиблення у соціально-політичний контекст, моя «Меланколіє» – спроба трохи підняти настрій всім, хто її почує. Розважити, подарувати наснагу продовжувати далі, не зважаючи на темряву, що оточує нас зараз. Адже найтемніша ніч завжди перед світанком», – уточнив Люленов.

Люленов вперше презентував хіт на одному з концертів в Одесі, а у листопаді «Меланколіє» лунатиме і в інших містах України.

Варто згадати, що Іван Люленов народився в Молдові, але переїхав в Україну, де збудував кар’єру спочатку гумориста, а згодом артиста-виконавця власних пісень.

Нагадаємо, раніше композицію «Лаванда» Софії Ротару виконала Народна артистка України Ірина Білик. 

Додамо, що нещодавно Софія Ротару публічно підтримала Аллу Пугачову. Також Софія Ротару оригінально привітала військових із Днем захисників України.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: