В Італії скасували концерт піаністки з Києва, котра прославляє Путіна

Валентина Лисиця народилася та виросла у Києві
фото з відкритих джерел

Виступ артистки скасовано після дискусії у соцмережах

В Італії скасували концерт колишньої киянки, піаністки Валентини Лисиці, котра виступала на окупованих українських територіях та отримала минулого року паспорт так званої ДНР. Виступ артистки відмінений  після дискусії у соцмережах.

Рішення про перенесення концерту на невизначений час ухвалила італійська асоціація Musikamera після того, як у соцмережах на анонсований концерт звернули увагу журналісти та активісти. Цей захід мав відбутися у квітні у венеціанському театрі La Fenice. Програму нового сезону було представлено в середині минулого місяця. Після цього в соціальній мережі почали писати про те, що піаністка відвідувала Маріуполь навесні цього року та виступала там з нагоди Дня Перемоги.

Валентина Лисиця народилася та виросла у Києві. У дитинстві відвідувала Київську середню спеціальну музичну школу ім. Лисенка, пізніше разом з майбутнім чоловіком, Олексієм Кузнєцовим, навчалася у Київській консерваторії. У 1991 році Лисиця і Кузнєцов виграли перший приз престижного міжнародного конкурсу фортепіанних дуетів «Dranoff International Two Piano Competition», що дозволило їм переїхати до США.

Валентина Лисиця проводить послідовну антиукраїнську кампанію у соцмережі, де звинувачує українську владу в агресії на Донбасі та всіляко підтримує агресивну політику Путіна в збройному протистоянні з Україною. Вона є прихильницею анексії Криму.

Свого часу піаністка була дуже затребуваною на Заході, мала виступи в таких залах, як Карнеґі-Хол і Евері Фішер Хол (Нью-Йорк, США), «Консертгебау» (Амстердам, Нідерланди) і Великий концертний зал Віденського музичного товариства («Wiener Musikverein»). Однак нині ситуація змінилася. Через підтримку інтервенції Росії в Україні вже скасувала її концерти філармонія Торонто. Нідерландський авіаперевізник «KLM» через скарги пасажирів на її політичну позицію, вилучив твори Валентини Лисиці з мультимедійної системи на борту літаків компанії. Тепер відмовили у виступі в Італії.

Читайте також: Настя Каменських на тлі розмов про розлучення засвітилася на приватній вечірці з Потапом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: