У Словенії росіяни зірвали благодійний концерт відомого українського гурту

Артисти вирушили у великий благодійний тур містами ЄС з програмою «Новий вертеп»
Фото: Instagram/fahot

Власник клубу, де мав проходити концерт, сказав музикантам, що вони не професіонали і він навчить їх працювати

16 січня у Словенії російські пропагандисти зірвали благодійний концерт гурту ТНМК. Вони налаштували власника клубу проти українських музикантів і той скасував виступ за кілька годин до його початку. Про це пише «РБК-Україна».

У партнерстві з ГУР та Благодійним фондом Діани Подолянчук музиканти мають на меті зібрати кошти на спецпідрозділи ГУР, на допомогу сімʼям постраждалих та загиблих розвідників.

На початку січня артисти вирушили у великий благодійний тур містами ЄС з програмою «Новий вертеп»
На початку січня артисти вирушили у великий благодійний тур містами ЄС з програмою «Новий вертеп»
Фото: Instagram/fahot

Після декількох концертів та успішних аукціонів гурт прибув до Любляни, що у Словенії. ТНМК мав виступати у клубі «Menza pri koritu», локацію допомогли знайти місцеві українські активісти.

«Власник клубу все погодив, але після Нового року, на етапі фінальних погоджень, він почав себе дивно поводити: то звинувачував нас, що райдери якісь не такі, то що інформацію якусь не надіслали і тому хоче скасувати концерт. Хоча ми все надіслали», – розповів директор гурту ТНМК Святослав Румежак.

Він додав, що власник клубу потім почав ставити умови ТНМК та ображати, що «вони не професіонали і він навчить їх працювати».

«А ось в день концерту (16 січня) за пару годин до відкриття дверей він зателефонував і повідомив, що концерту не буде, тому що, увага, ми неонацисти. Ми всі офігіли, не те що здивувались. Завдяки нашим друзям дізнались згодом, що в Любляні активно діють російські пропагандисти. Вони бойкотують усі українські мітинги, роблять усе можливе, щоб українські івенти скасовувались», – додав Румежак.

Директор гурту ТНМК наголосив, що ці люди подзвонили власнику клубу, сказали, що українські музиканти - нацисти й ведуть агресивну пропаганду і хейтспічі.

«Ми намагались домовитись, адже до початку концерту лічені години. Пропонували виконати їхні умови, що будемо акуратні в формулюваннях, але все дарма. Власник клубу не погодився і скасував концерт з "аргументом", що ми агресивно налаштовані, а він - за мир», – пояснив Святослав Румежак.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: