Мільйон для ЗСУ. Український письменник об'єднав знаменитостей у благодійній кампанії

Український письменник, айтівець Андрій Мероник зібрав мільйон для ЗСУ
фото: Андрій Мероник

За кожен внесок розміром понад 333 грн читачі безкоштовно отримали щоденник війни «24.02»

В Україні відбувся літературний флешмоб «Літбустери» (літературні волонтери), до якого долучилися 24 відомі співаки, актори, блогери, телеведучі та підприємці. Серед них, зокрема, Павло Зібров, Григорій Бакланов, Анастасія Цимбалару, Дмитро Корнелюк, Tayanna, Володимир Дантес, Сергій Лиховида, Богдан Кушнір, а також «Київський інститут реабілітації». Український письменник Андрій Мероник виступив ініціатором акції. Про це повідомляє пресслужба «Видавництва 21».

Мільйон для ЗСУ. Український письменник об'єднав знаменитостей у благодійній кампанії фото 1
Мільйон для ЗСУ. Український письменник об'єднав знаменитостей у благодійній кампанії фото 2

Флешмоб мав на меті зібрати кошти для допомоги бригадам південного напрямку з ремонтом евакуаційної техніки, а також закрити кілька невеликих зборів на реабілітацію бійців штурмових бригад.

Суть флешмобу «Літбустери» полягала у тому, що загальна сума збору ділилася на 24 частини, кожна з яких закривалася зусиллями учасників. Вони збирали донати у своїх соціальних мережах.

За кожен внесок розміром понад 333 грн читачі безкоштовно отримали книгу «24.02», а всі виручені кошти були спрямовані на допомогу військовим.

«24.02» – це щоденник війни, який містить основну розповідь про компанію молодих людей, які опинилися посеред війни без власного на те бажання і збірку історій від громадян нашої країни: підприємців, лікарів, блогерів, артистів тощо. Книжка побачила світ у «Видавництві 21». Наразі вийшов уже четвертий її тираж. «24.02» представляла Україну на Франкфуртському книжковому ярмарку у 2022 році.
Мільйон для ЗСУ. Український письменник об'єднав знаменитостей у благодійній кампанії фото 3
Мільйон для ЗСУ. Український письменник об'єднав знаменитостей у благодійній кампанії фото 4
фото: Андрій Мероник

Протягом перших двох днів акції вдалося зібрати більш як 150 тисяч гривень. З них 100 тис. передали патронатній службі «Янголи Азову», 30 тис. – Київському інституту реабілітації» та 25 тис. – на купівлю FPV дронів. 

«Зализувати рани потрібно, але вискалити ікла й дати відсіч – теж не завадить», – каже Мероник.

Зазначимо, що загальна сума донатів, яку вдалося зібрати щоденнику війни «24.02» – мільйон гривень. Усі кошти передані ЗСУ. 

Читайте також: Комік записав кавер, завдяки якому вдалося зібрати п'ять мільйонів грн для армії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: