Tvorchi поскаржилися, що не можуть виїхати за кордон через скандали з артистами

Tvorchi представлятимуть Україну цьогоріч на Євробаченні
фото з відкритих джерел

Стендапер Щегель, скориставшись дозволом від Мінкульту, чкурнув у Туреччину, а режисер Голубков – в Росію

Представники України на «Євробаченні» гурт Tvorchi не можуть отримати дозвіл від Мінкульту на тимчасовий виїзд за кордон для участі у благодійному заході у Нейробі. Мінкульт почав більш жорстко ставитись до видачі дозволів.

«Сьогодні подальша робота усіх артистів у цьому напрямку під питанням через «митців»-зрадників, які виїхали та не повернулися до України. Під питанням наш виступ у місті Нейробі наступного тижня, куди USAID запросив нас виступити на відкритті муралу в рамках проєкту «Стіна» та повпливати там на рівень антиукраїнської пропаганди. Під питанням наша участь у всіх промозаходах перед «Євробаченням» та можливість представити свою країну і творчість там найкращим чином»,  – йдеться в повідомленні на сторінці гурту в соцмережі.

Скандал навколо виїзду артистів за кордон розгорівся після того, як стендапер Андрій Щегель, скориставшись дозволом від Мінкульту, чкурнув у Туреччину, а згодов вихвалявся і інтерв’ю, що отримати дозвіл і втекти – це дуже легко. Після цього у міністерстві прийняли рішення ввести жорсткіший порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд для чоловіків призовного віку. Тим часом відомий режисер Тарас Голубков отримав дозвіл на виїзд за кордон, але замість Варшави чкурнув у Москву знімати кліп російській співачці.

Раніше «Главком» писав, що гурту The Hypnotunez відмовили у виїзді за кордон на благодійні концерти за рішенням Мінкульту. Про це учасники колективу повідомили у соцмережі.

Читайте також: Вакарчук та Сенцов із сином зустрілися в київській кав’ярні (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: