Скандальний комік, що втік з України, заявив, це «вибір хлопців – гинути»

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

В травні стендаперу Андрію Щегелю скасували концерти після невдалого жарту про загиблих під Харковом

Стендап-комік та учасник підкасту Srakadupa Андрій Щегель в інтерв'ю тележурналісту Роману Скрипіну для його ютуб-каналу «16+» зізнався, що виїхав з України.

Щегель розповів, що зараз знаходиться в Туреччині і підтвердив тезу журналіста, що втік з країни, додавши, що «з#бався, як криса». За запитання Скрипіна, чи не виїхав артист через те, що боявся отримати повістку, той відповів: «У мене три повістки, дві з Рахова і одна з Надвірної, я не боюся воєнкомів. Визначаю, себе, як вільну людину, зрозумів, що мені некомфортно і, що я більше не можу. І знайшов спосіб виїхати та пожити в комфортній психологічній обстановці». «Під час війни, – нагадав Скрипін. – І нічого не шребе?» – «Ні, – відповів Щегель. – Я егоїст, вмію з собою домовлятися. Давно розставив приорітети.  Коли розпочалася війни, я повертався з Польщі, і там на кордоні, і вже в Украні мене перепитували, чи точно я хочу, щоб ставили штамп, бо вже не зможу повернутися. Сказав: точно. Провів 10 місяців у війні, і в кінці кінців, реалізуючи своє право на оху#нне життя, втік і сиджу тут».

Комік не зізнався, як йому вдалося перетнути кордон: «Я артист! Я репрезентую Україну за кордоном». Однак запропонував Скрипіну допомогу у виїзді: «Ви людина з великою аудиторією, організовуємо виступ, приміром, в Берліні – зустріч з фанами. Подаєте заявку в Мінкульт, Олександр Ткаченко підписує, виїжджаєте».

Скрипін нагадав Андрію, що в цей самий час українські хлопці гинуть для того, «щоб ти повернувся потім в Україну, в якій немає війни, яка перемогла». «Я виходжу з того, що це вибір хлопців – гинути. Що таке країна? Фікція, яка утворена культурним приписом», – спокійнісінько відповів Андрій Щегель. В процесі розмови з'ясувалося, що мама хлопця працює в структурі МВС, а тато – МНС.

Нагадаємо, в травні минулого року стендаперу Андрію Щегелю скасували концерти після невдалого жарту про загиблих під Харковом. У мережі з'явився фрагменті виступу Щегеля, який зачепив тему загиблих під час війни в Україні людей: «Інстаграм – це просто сумна х#йня стала. Ти заходиш, ти колись підписувався на тьолку, бо в неї регулярно були фотки зі спортзала, де вона така: «Моя ж#па стала ще більше ж#пою». А зараз ти заходиш, а вона така: «Аа! Під Харковом померли люди». Відписка», – пожартував Щегель. Того ж дня стендапер почав бідкатися, що отримує погрози: «А за шо, я навіть не викупаю. Лічка горить, номери дзвонять».

Раніше «Главком» писав, що музикант Володимир Дантес гнівно звернувся до колег, які отримали дозвіл на виїзд за кордон і не повернулися.

Читайте також: Стався крововилив. Андрій Данилко скасував концерти в Європі

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: