Гурту The Hypnotunez, який «повісив» Путіна, відмовили у виїзді за кордон за рішенням Мінкульту

Музиканти просиділи на кордоні 20 годин
фото з відкритих джерел

Міністерство посилило вимоги на отримання дозволів після гучного скандалу зі стендапером Щегелем

Гурту The Hypnotunez відмовили у виїзді за кордон на благодійні концерти за рішенням Мінкульту. Про це учасники колективу повідомили у соцмережі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от The Hypnotunez (@the_hypnotunez)

«У зв'язку з останніми подіями, пов'язаними з Міністерством культури і так званими «артистами», вони припинили можливість для художників і музикантів виїжджати за кордон, оголошивши про якісь нові зміни та правила, про які ніхто не знає, не повідомивши про це заявників. Неможливо додзвонитися і знайти цю інформацію в департаменті чи мережі», – зазначили у зверненні The Hypnotunez.

За словами музикантів, вони провели на кордоні понад 20 годин, але так і не отримали дозволу на виїзд та повернулися додому. Музиканти намагалися зв'язатися з міністрами та навіть консулами тих країн: «Ми обдзвонили від секретарів до міністрів, від голови військової адміністрації до генеральних консулів країн, де ми маємо грати. За останні два дні «постукали у всі можливі двері». Ми дуже вдячні за десятки дзвінків, які ми отримали, за відкриті серця та готовність допомогти нам у цей складний та невідомий момент. Ми знаходимося у буферній зоні, коли немає шляху ні назад, ні вперед. Клята війна... Маємо повідомити, що ми поки що повертаємося додому. На жаль, ми безсилі. Від нас більше нічого не залежить. Усі розводять руками! Ми доклали багато сил, часу, домовленостей та грошей, щоб цей тур відбувся».

Нагадаємо, Мінкульт посилив вимоги на отримання дозволів на виїзд за кордон для чоловіків призивного віку після гучного скандалу зі стендапером Андрієм Щегелем.

Гурт The Hypnotunez  родом з Вінниці. Назва гурту походить від слова hypno (гіпно-), і -tune – мелодія, таким чином The Hypnotunez означає «гіпнотична мелодія». Музиканти стали одним із найбільш затребуваних українських фестивальних гуртів – хлопці можуть похвалитися участю у таких фестивалях, як Film Festival UKRAINA, Inne Brszmenia, Джаз Коктебель 2016 Umsonst und Draussen Karlstadt, Revolution Festival.

В квітні минулого року фронтмен колективу у колаборації з британським гуртом «The Tiger Lillies» випустили кліп на сингл «I’m a Star». Відеоряд створили 17 українських художників-аніматорів, кожен з яких відтворив свій варіант сценарію смерті Путіна. В анімаційному кліпі загальним хронометражем 2 хвилини й 26 секунд художники-аніматори зобразили різні смерті російського диктатора, порівнюючи його з Гітлером: від повішення георгіївською стрічкою до спалення. Не обійшлось і без Кремля – він у відеоряді зображений у вогні.

Читайте також: Гордон ошелешив сумою, яку витрачає на родину за кордоном та на себе в Києві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: