СТБ переніс прем'єру проекту «Вагітна у 16» після гучної критики

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Телеканал СТБ переніс показ чергового сезону проєкту «Вагітна у 16», який мав стартувати на початку лютого, на невизначену дату після критики з боку медійників та правозахисників. Телеканал анонсував повернення проекту з середини січня. Він повинен був вийти 5 лютого. Наразі оригінальний анонс в соцмережі більше не доступний.

«Анонсований раніше проєкт «Вагітна у 16», створений телеканалом СТБ у 2021 році, має на меті збереження уваги суспільства до проблем підліткової вагітності та був переформатований творцями заради посилення соціальної місії проєкту і допомоги таким родинам не тільки до, але й після народження дитини. З розумінням чутливості контексту воєнного часу та впливу злочинів російської армії телеканал СТБ прийняв рішення про перенесення показу проєкту», – заявила пресслужба телеканалу СТБ у коментарі порталу «Детектор медіа».

«Вагітну у 16» критикували за розважальну подачу такої чутливої теми, як підліткова вагітність. «Телеканал СТБ анонсував новий сезон проєкту «Вагітна у 16», назвавши його «культовим». Неприйнятно говорити про «культовість», коли йдеться про неповнолітніх, які народжують дітей. В Україні повноліття – це 18 років. Чи варто говорити про проблему ранньої вагітності? Так, однозначно. Чи варто це робити великому каналу з багатомільйонною аудиторією? Так. Але найважливіший, як завжди, контекст. Це має бути не розважальне шоу, яке «вражає», а просвітницька програма, в центрі якої – кваліфіковані психологи, соціальні працівники, жіночі громадські організації. Тобто головні герої – саме повнолітні компетентні люди, а не дитина, яка опинилась у скрутному становищі й може погано усвідомлювати наслідки публічної участі в таких шоу», – вважає Ліза Кузьменко, членкиня Комісії з журналістської етики.

Права на американський формат Sixteen & Pregnant СТБ придбав у 2011 році. Після двох сезонів у листопаді 2014 року телеканал відмовився від продовження «Вагітної у 16» буцімто через високу вартість проєкту: «Шоу дуже дороге через довгий період виробництва, поки героїні переживають усі складності». Однак у грудні 2020 року телеканал анонсував кастинг на третій сезон шоу.

Читайте також: Неможливо передати. Відомий тенісист Сергій Стаховський розповів, чим займається на фронті

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: