Мультфільм «Мавка» побив черговий неймовірний рекорд

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Бюджет анімаційного фільму склав рекордні 200 млн гривень

Український анімаційний фільм «Мавка» переглянуло понад мільйон українців, а касовий збір становить понад мільярд гривень. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

«Після шостого вікенду у кіно «Мавку» переглянуло 1 011 735 глядачів, а бокс-офіс сумарно склав 127 531 211 грн!», – йдеться у повідомленні Держкіно.

Нагадаємо, проєкт був створений за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптований під жанр сімейної анімації. «Мавка створювалась з великою любов’ю та увагою до кожної деталі. Багато речей у контексті розробки проєкту і 3D-анімації були новаторськими для України, і фільм дійсно зроблено на гідному європейському рівні, ми можемо пишатися якістю нашого продакшну», – поділився продюсер стрічки Єгор Олесов.

До втілення Берегині Лісу на екрані доєднались одразу три українські мисткині. Акторка Наталка Денисенко озвучила головну героїню, співачка Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках фільму. Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар наділила Мавку рухами та пластикою. Музику до мультфільму створив український гурт «ДахаБраха», а вбрання для головної героїні розроблено дизайнеркою Ольгою Навроцькою.

Ключових героїв анімаційного фільму озвучили українські артисти: музичні виконавці Артем Пивоваров, Dzidzio, Олег Скрипка, Юлія Саніна та акторки Наталія Сумська з Оленою Кравець.

Бюджет анімаційного фільму склав рекордні 200 млн гривень.

Читайте також: Мультик, який критики розгромили вщент, поставив світовий рекорд зі зборів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: