Стала відома дата виходу найдорожчого українського мультфільму «Мавка»

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Бюджет анімаційного фільму склав рекордні 200 млн гривень

Стала відома дата виходу дуже окікуваного українцями анімаційного фільму «Мавка», який знімали з 2015 року. Попри загарбницьку масштабну війну студія завершила роботу над фільмом наприкінці минулого року, як і планувала у мирні часи, і врешті 2 березня прем'єра відбудеться в кінотеатрах України.

Проєкт був створений за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптований під жанр сімейної анімації. «Мавка створювалась з великою любов’ю та увагою до кожної деталі. Багато речей у контексті розробки проєкту і 3D-анімації були новаторськими для України, і фільм дійсно зроблено на гідному європейському рівні, ми можемо пишатися якістю нашого продакшну», – поділився продюсер стрічки Єгор Олесов.

До втілення Берегині Лісу на екрані доєднались одразу три українські мисткині. Акторка Наталка Денисенко озвучила головну героїню, співачка Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках фільму. Прима-балерина Національної опери та народна артистка України Катерина Кухар наділила Мавку рухами та пластикою.

Музику до мультфільму створив український гурт «ДахаБраха», а вбрання для головної героїні розроблено дизайнеркою і письменницею Ольгою Навроцькою.

Ключових героїв анімаційного фільму озвучили українські знаменитості: музичні виконавці Артем Пивоваров, Dzidzio, Олег Скрипка, Юлія Саніна та акторки Наталія Сумська з Оленою Кравець.

Одразу після української прем'єри розпочнеться широкий прокат мультфільму в Європі та в країнах Близького Сходу і Північної Африки. Бюджет анімаційного фільму склав рекордні 200 млн гривень.

Читайте також: Катя Лозовицька відповіла на звинувачення, що її перемога у шоу «Холостяк» куплена

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: