Стало відомо, які телешоу та серіали перестануть виходити через страйк сценаристів в США

Зйомки другого сезону «Дома Дракона» продовжаться, незважаючи на страйк
фото з відкритих джерел

В Америці розпочався найбільший за останні 15 років страйк

Найпопулярніші вечірні шоу США перестали виходити в ефір через перший за 15 років страйк понад 10 тисяч сценаристів. Про те, яка доля чекає популярні серіали, пише сайт «Правила життя».

Нагадаємо, в США розпочався найбільший за останні 15 років страйк, оголошений Гільдією сценаристів США після того, як 1 травня закінчився контракт між профспілкою та Альянсом продюсерів кіно та телебачення. Як зазначає Bloomberg, у Гільдії незадоволені тим, що на тлі популяризації стрімінг-сервісів студії почали замовляти коротші серіали. Сценаристи вказують, що це призвело до збільшення обсягу роботи за збереження низького рівня зарплат.

За даними The New York Times, на тлі страйку на паузу поставлені Saturday Night Live (NBC), «Нічне шоу з Джиммі Фелоном» (NBC), «Пізніше шоу зі Стівеном Колбером »(CBS), «Джиммі Кіммел у прямому ефірі» (ABC) та «Пізньої ночі з Сетом Майєрсом» (NBC).

При цьому, такі телесеріали, як «Закон і порядок» на NBC і «Початкова школа» Ебботт, зможуть показати до кінця, оскільки сценарії до фінальних серій вже готові. Крім того, продовжаться зйомки другого сезону «Дома Дракона» –  приквела «Ігри престолів». Також зазначається, що страйк, швидше за все, призведе до затримки випуску прем'єр фільмів, запланованих на 2024 та 2025 роки.

Попередній страйк сценаристів розпочався у листопаді 2007 року і тривав 100 днів – до лютого 2008-го. Тоді вимагали підвищити відсотки відрахувань за продаж кіно- та телепродукції на DVD та онлайн. Страйк підтримали Гільдія акторів, а також безліч знаменитостей та політиків. Збиток від страйку 2007 року і викликаного нею застою оцінюється в $2 млрд. За підсумками страйку гонорари сценаристів збільшили.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: