Сьогодні день стриптизу: 15 фактів, які дуже здивують

Дивлячись на величезні підбори, дивуєшся, як взагалі дівчатам вдається на них пересуватися
фото з відкритих джерел

У звичайному житті стриптизерка цілком може виявитися шкільною вчителькою 

Сьогодні, 9 лютого, відзначається Всесвітній день стриптизу. Все почалося 1893 року у відомому паризькому кабарі Мулен Руж. 

  • За статистикою, більше половини всіх танцівниць, особливо в Америці та Європі, поєднують стриптиз з основною роботою. Дівчата паралельно навчаються в університетах та саме так заробляють собі на освіту. У Британії кожна четверта танцівниця або закінчила вищий навчальний заклад, або продовжує навчатися. У звичайному житті стриптизерка цілком може виявитися шкільною вчителькою чи бухгалтером для підприємства.
  • Німецький вчений Карен Везербі протягом кількох років спостерігав за двома групами чоловіків. Представники першої групи регулярно відвідували стриптиз-бари, інші, навпаки, ніколи в них не були. Дослідження показали, що чоловіки, які любили іноді забрести на вогник у пікантний клуб, мали менше проблем зі здоров'ям.
  • Статистика показує, що одна з п'яти танцівниць не обмежується лише виступами на сцені і пізніше продовжує спілкування з клієнтом у більш інтимній обстановці. Що стосується чоловіків, які працюють у цій сфері, то тут показники набагато вищі – кожен третій із чотирьох хлопців-стриптизерів не проти заробити додаткові гроші.
  • Дивлячись на величезні підбори, дивуєшся, як взагалі дівчатам вдається на них пересуватися. Але самі танцівниці стверджують, що це дуже легко. А все завдяки зручному скосу платформи. Чим вона вища, тим граціозніше виходять рухи при танці, діляться досвідом працівниці цієї сфери.
  • Танець на пілоні з'явився в нічних клубах у 20 столітті і дуже швидко сподобався завсідникам цих закладів. До цього пілон використовувався циркачами і був інструментом для підтримки форми. Всупереч поширеній думці, танець на пілоні вимагає великих зусиль та хорошої фізичної підготовки.
  • 9 лютого стриптизерки всього світу відзначають своє професійне свято. Початок йому поклала в далекому 1893 танцівниця «Мулен Руж» на ім'я Мона. Під час вистави дівчина зняла з себе одяг, чим викликала обурення у більшості присутніх глядачів. За непристойну поведінку їй виписали штраф на 100 франків, що на той час вважалося досить великою сумою.
  • У 1889 році підприємці Жозеф Оллер і Шарль Зідлер на свій страх і ризик купили старий напівзруйнований танцювальний зал «Біла королева», який, до того ж, розташовувався в неблагополучному паризькому районі Пігаль. Менше ніж за рік чоловіки повністю відреставрували приміщення та перетворили його на нині відоме в усьому світі кабаре «Мулен Руж». Саме у цьому закладі зародилася сучасна форма танцю канкан, а згодом і сам стриптиз.
  • Площа самого великого стрип-клубу, що знаходиться в Лас-Вегасі, нараховує 23 тисячі квадратних метрів.
  • Середній вік стриптизерок – 24 роки, хоча у клубах можна зустріти і танцівниць, яким далеко за 30. Головне для роботи у цій сфері зовсім не цифри у паспорті, а зовнішність, харизма та пластика.
  • Найдорожчим вважається танець, виконаний Демі Мур у фільмі 1996 року. За свій «Стриптиз» актриса отримала гонорар у розмірі 12 мільйонів доларів. Варто зазначити, що сама картина не викликала захоплення у глядачів – одразу після прем'єри вона отримала шість «Золотих малин», а 2000 року ще одну «малину» у категорії «Найгірший фільм десятиліття».
  • Багато хто думає, що стриптиз і шлюб – це не сумісні речі, і вони мають рацію. За статистикою, лише одна із 10 танцівниць полягає в офіційних відносинах. Не рідкість трапляється, коли жінки приховували від партнерів місце своєї роботи.
  • Найбільше стрип-клубів у Голландії. В одному тільки Амстердамі можна знайти понад двісті таких закладів. Найцікавіше, що тут є місця абсолютно «на будь-який смак» – у деяких виступають повні жінки, в інших – карлики, по-третє – пані у віці.
  • У Німеччині велику популярність користуються заклади з так званим «анти-стриптизом». Вони жінки не роздягаються, а навпаки – одягаються. Усе це супроводжується ненав'язливими рухами під музику.
  • А ось в Ісландії, починаючи з 2010 року, стриптиз вважається незаконним.
  • У Китаї існує дуже дивна традиція – запрошувати на похорон стриптизерок. Китайці вірять, що чим більше людей будуть присутні на похороні, тим вдалішою буде доля покійника в потойбічному світі.
Читайте також: Сумська розридалася в ефірі, розповідаючи про онуків у Москві: зйомку зупинили

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: