Руслану Писанку перепоховано біля родичів, які також трагічно пішли з життя через онкологію

Руслана Писанка померла у 56 років
фото з відкритих джерел

Відтепер легендарна ведуча разом з мамою спочиває на одному з цвинтарів Києва, де вже поховані її брат та батько

Телеведучу та акторку Руслану Писанку перепоховано у Києві. Як відомо, прах знаменитості та її мами раніше був у крипті Спасо-Преображенського собору. Руслану заховали на одному зі столичних кладовищ. Про це у своєму Telegram-каналі розповів друг Писанки, телеведучий Єгор Гордєєв. За його словами, цю інформацію він має від чоловіка Руслани Ігоря Ісакова.

До слова, раніше прах покійної Руслани Писанки був у крипті Спасо-Преображенського собору. Однак легендарну ведучу разом з мамою поховали на одному з цвинтарів Києва, де вже поховані її брат та батько.

Нагадаємо, із початком повномасштабної війни Руслана Писанка виїхала до Німеччини лікувати травмовану під час вистави ногу, однак уже в лікарні дізналася про іншу хворобу – онкологію, яка швидко прогресувала. Телеведуча пішла з життя 19 липня 2022 року. Їй було 56 років. Чоловік акторки Ігор Ісаков перевіз прах дружини в Україну.

Спасо-Преображенський собор у Києві був улюбленим храмом Руслани, тому її та маму, яка померла кількома місяцями раніше теж від онкології, відспівували саме тут. Чин відспівування звершив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр. Прах обох жінок – Руслани та Діни Василівни – відтоді був у крипті Спасо-Преображенського собору, де є невеликий колумбарій.

Єгор Гордєєв, Віктор Андрієнко та Неля Шовкопляс на прощанні з Русланою Писанкою
Єгор Гордєєв, Віктор Андрієнко та Неля Шовкопляс на прощанні з Русланою Писанкою
фото з відкритих джерел

Тепер Єгор Гордєєв поділився з підписниками, що йому написала знайома, яка повідомила, що не може знайти Руслану у крипті Спасо-Преображенського собору. За словами чоловіка, він мав розмову з вдівцем Писанки Ігорем Ісаковим, який наголосив, що «Руся тепер вдома. Разом з батьком, мамою, братом і родичами. Ми перепоховали Русю. Вона у крипті, як на сцені. Час зійти і спокійно піти далі».

«Ми знали Руслану по телебаченню багато років – була дуже медійною й талановитою акторкою і телеведучою. Були шанувальниками її таланту, – розповів виданню «Обозреватель» митрополит Переяславський і Вишневський Олександр Драбинко. – Познайомилися ми в нашому Спасо-Преображенському соборі на службі під час одного з хрещень. Я не пам’ятаю, чи вона була тоді хрещеною, чи просто присутня, коли її друзі хрестили дитину. Почаювали, тепло поспілкувалися. Після того вона приходила на богослужіння. Потім ми мали зв'язок з її чоловіком Ігорем – він просив помолитися, коли вона вже лікувалася у німецькій лікарні. Розмовляли з нею по відеозв’язку. А згодом вже відбулося відспівування Руслани в нашому соборі».

Руслану Писанку добре знали у Спасо-Преображенському соборі на Теремках
Руслану Писанку добре знали у Спасо-Преображенському соборі на Теремках
фото з відкритих джерел

Продюсер Микола Канішевський, який свого часу відкрив Руслану телебаченню, запропонувавши Писанці стати ведучою прогнозу погоди, дружив з нею багато років. Полишивши телекар'єру, Канішевський зайнявся будівництвом, один з його проєктів – житло Писанки під Києвом.

«Коли Ігор привіз прах Руслани до Києва, то саме митрополит Олександр був ініціатором, щоб її залишили в їхній усипальниці, – зауважив Микола Канішевський. – До останнього моменту не було відомо, саме де поховають Руслану. Потім з’явилася інформація, що вона залишиться в соборі. Хоча я знаю, що Ігор вивчав можливості підзахоронити прах дружини біля рідних – тата та брата. Батька Руслани не стало вже давно – він був відомим кінооператором, брат Алік – телеоператором. Здається, вони поховані на Берківцях».

Батько Руслани Ігор Миколайович працював на кіностудії «Укркінохроніка». Помер у 2010 році. Йому було 68 років. Брата Писанки забрав рак у 45 років – через день після дня народження сестри та через два місяці після її весілля з Ігорем Ісаковим.

«Знаєте, я був дуже радий, що прах Руслани залишився в соборі – в такому святому приміщенні, – розповів Канішевський. – А те, що мають перенести в інше місце, про це вперше чую. На прощанні мене дуже розчулили слова митрополита Олександра, який сказав, що відхід Руслани – то і його втрата, оскільки юність пройшла під прогнози погоди від Писанки. І оголосив, що її прах та мами будуть покоїтися в усипальниці собору. Кожен охочий міг прийти до неї, провідати».

«Я не знав про те, що Руслану перепоховають, – здивувався продюсер Олексій Гончаренко, який дружив з Писанкою ще зі студентських років. – Але я думаю, що це логічно. Разом з родиною – це дуже правильно. В українців така традиція – спочивати поряд з родичами. І до того ж ми не знаємо, яка була її остання воля. Може, з церквою є якісь моменти – можемо тільки припускати. Вона дуже любила родичів. Трагедію, що сталася з братом, переживала важко. Він працював з нами на «Інтері», був оператором у новинному блоці. Його дуже любили, пішов молодим. І теж – через онкологію. Така фатальна спадковість у родині. Після смерті брата Руслана опікувалася племінниками, як рідними дітьми. На жаль, вони не були на прощанні, бо з війною виїхали до Німеччини. Дуже гарні були з Руслани стосунки і з невісткою. Вона журналістка. А як любила свою маму! Вони ж разом жили, розумієте, які стосунки...»

Зазначимо, ведуча Руслана Писанка пішла з життя 19 липня 2022 року. Артистка померла у Німеччині, де вона боролася з тяжкою хворобою – рак. Прощання з Русланою Писанкою відбулося 21 серпня минулого року в Спасо-Преображенському соборі.

До слова, Ігор Ісаков розповів, як його дружина боролася з важкою недугою та розповів, чому Руслана згоріла так швидко.

Зауважимо, про місце поховання знаменитості не було відомо аж до дня похорону. Прах Руслани Писанки та її матері мав покоїтися в усипальниці Спасо-Преображенського собору.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: