Чоловік Писанки розповів, як дізнався про її смерть: Я не зрозумів, думав, що подіяли ліки

Про те, що в неї тяжке захворювання, Писанка повідомила чоловіку телефоном
фото з відкритих джерел

Ігор Ісаков розповів музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова їхню історію

Вдівець актриси та теведучої Руслани Писанки, Ігор Ісаков розповів музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, як його родина переживала початок вторгнення росіян в Україну.

Ісаков каже, що змушений був на руках спустити в укриття дружину та її матір, тому що на той час обидві жінки не могли пересуватися самостійно – в актриси була зламана нога, а у її матері раніше діагностували четверту стадію раку. «Я знімав Русі шви у підвалі, вона світила ліхтариком від мобільного. Продезінфікував пінцетики та ножиці. У неї тільки з одного боку було 14 чи 15 швів», – розповів чоловік актриси.

Ісаков записався у тероборону. Від побратимів дізнався, що у напрямку їхнього села під Києвом рухається колона окупантів. Ігор вирішив везти дружину та тещу у безпечне місце. По дорозі на захід України, чоловіку вдалося вмовити Руслану погодитися на реабілітацію в Європі, тому вони відвезли її матір до пансіонату, а самі вирушили до кордону.

«Перед кордоном Руслана сіла у візочок, я дав їй у руки ходунки, щоб могла вставати. Одна маленька сумка з документами – і більше нічого. Так вона в мене й поїхала», – згадує Ісаков.

За словами Ісакова, за 10 днів після від'їзду дружина повідомила йому, що у неї виявили пухлину, але медики казали, що шанси здолати хворобу в актриси великі. Ісаков зміг побачити дружину за півтора місяця після розлуки, виїхавши з країни на запит клініки.

«Руся вже була після третьої «хімії». Я підстриг її, привіз перуки. Вона в мене виходила з різними зачісками, у капелюшку. Нічого нікому не казала і завжди усміхалася, навіть коли їй було боляче», – розповів він. 

За словами Ігора, у день смерті Писанка була щасливою. Вони їздили на ярмарок, варили борщ, планували майбутнє, а ввечері вона знепритомніла і її госпіталізували. За словами Ісакова, коли він увійшов до палати, подумав, що дружина просто спить, і сів поруч: «Увійшла лікарка і каже: «Їй вже не боляче, їй добре». Я не відразу зрозумів, думав, що подіяли ліки. Так не стало Русі».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: