Римма Зюбіна розкрила правду про зйомки Богдана Ступки в антиукраїнському «Тарасі Бульбі»

фото з відкритих джерел

Бортко екранізував другу версію однойменної повісті Гоголя, створену на вимогу російського царизму

Акторка Римма Зюбіна розповіла, як так сталося, що патріот України і один з найвидатніших артистів Богдан Ступка знявся у відверто антиукраїнському фільмі «Тарас Бульба». Картину, зняту російським режисером Володимиром Бортком, заборонили показувати в Україні.

В інтерв'ю для ютуб-каналу «Rostyslove Production» Римма, розповідаючи про те, що актори не завжди знають, якою буде картина після монтажу, навела, як приклад, історію з фільмом «Тарас Бульба». За словами Зюбіної, Ступка ретельно готувався до ролі і вважав, що картина буде зовсім іншою. Після прем'єри антиукраїнської стрічки Богдан Сільвестрович був шокований: «Він був розчарований, дуже». Володимир Бортко екранізував другу версію однойменної повісті Миколи Гоголя, створену на вимогу російського царизму, де суттєво зміщені акценти на Русь та російське, а Україна та українське майже відсутні.

«Ми були особисто знайомі з Богданом Сильвестровичем Ступкою, ви не уявляєте, наскільки він переживав через свою участь у «Тарасі Бульбі». Те, що він читав сценарій, те, як він готувався, і те, що він намічав собі, – у результаті на виході зовсім не збіглося з тим. За монтажем можна так змонтувати, можна ідеологічно так поміняти»,  – розповіла Зюбіна в інтерв'ю.

До слова, режисер Бортко, який так жорстоко підставив Ступку народився на виріс в Україні.  Занінчив інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, де навчався в майстерні Мащенка. Працював асистентом режисера на кіностудії імені Довженка. Виховувався у родині вітчима українського драматурга Олександра Корнійчука. Нині Бортко – махровий сталініст та путініст. У 2014 році підтримав політику Путіна в Криму та на Донбасі, за що потрапив до списку осіб, яким заборонено в’їзд на територію України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: