Помер автор легендарного хіта Gangsta’s Paradise репер Куліо

Співаку було 59 років
фото з відкритих джерел

Музикант був володарем преміі Греммі

Помер відомий американський репер Куліо (справжнє ім’я – Артіс Леон Айві). Йому було 59 років. Менеджер музиканта Ярез Посі розповів пресі, що артиста не стало 28 вересня в Лос-Анджелесі. Деталі смерті автора хітів Gangsta’s Paradise і Fantastic Voyag поки невідомі.

Менеджер каже, що музикант помер у будинку свого друга у Лос-Анджелесі. Медики підозрюють, що Куліо зупинилося серце, розповів менеджер.

Куліо найбільш відомий завдяки треку Gangsta's Paradise з однойменного альбому 1995 року, який вважається класикою гангстерського репу. Пісня стала саундтреком до фільму «Небезпечні думки» з Мішель Пфайффер, була визнана продаваним синглом 1995 року в США, а Куліо удостоїли премії «Греммі» за найкраще сольне виконання репу. У тому ж році сингл став найбільш продаваним в США, очолив чарти в 13 країнах і отримав премію Греммі. За всю свою кар’єру артист випустив вісім альбомів, останній вийшов в 2015 році.

У Куліо залишилося шестеро дітей. З дружиною Хосефою Салінас він розлучився ще 2000 року, проживши у шлюбі лише чотири роки. Ще 18 вересня Куліо виступав на Riot Fest 2022 у Чикаго, а чотири дні тому він поділився постом про концерт у Техасі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

«Як деякі з вас, можливо, знають, мені пощастило працювати з ним над «Небезпечними думками». Він отримав «Греммі» за цю блискучу роботу – гадаю, саме завдяки цьому фільм був настільки успішним», – написала актриса Мішель Пфайффер про смерть музиканта.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: