Після поранення на фронті помер режисер і сценарист Андрій Максименко

Андрію Максименку було 49 років
фото з відкритих джерел

Боєць добробату отримав тяжке осколкове поранення

Не стало українського режисера і сценариста Андрія Максименка. Він отримав поранення у бою на фронті та був доставлений у лікарню Мечникова у Києві, проте лікарям не вдалося врятувати йому життя.

Боєць добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва з позивним Режисер отримав осколкове поранення в ліву частину обличчя 20 квітня. Після операції в Києві знаходився у штучній комі. Про це розповіла його колега Ксенія Загурська у Фейсбук. «Його двічі прооперували у лікарні Мечникова, на лівій півкулі мозку. З тих пір, шість днів він знаходиться в штучній комі, між світами, шість днів він трохи там і трохи тут», – раніше повідомляла вона.

Інформацію щодо смерті Максименка також підтвердила його громадянська дружина Анастасія Баша. У них лишилося двоє дітей.

«Це був дуже класний і дуже складний чувак – Андрій Максименко. Він був геній. Режисер і сценарист. Те, як він писав – отак просто на ходу вигадуючи інше життя – мене захоплювало. Те, як він вмів працювати з акторами – надавало крила. Те, як він сприймав світ і розкладав по поличкам явища – вражало. Те, як він міг розкласти, розгадати хворобу, ситуацію, людину – було магічним актом проявлення суті. Те, які в нього виходили діти - мотивувало їх народжувати, – написала в соцмережі Анастасія. –3.05.2023, Андрій пішов. Для воїна – велика честь піти у бою. Андрійчику, для мене – велика честь прийняти це із честю і гідністю.Я вибираю прийняти це на високій ноті. Я поважаю тебе, я тобі дякую за наших дітей, за наші шалені історії, за цей час, що ти мені дав, щоб все всередині красиво закрити. Я люблю те наше життя, яке було, я люблю наших дітей, я люблю те, що ми дали одне одному, я люблю, я вибираю любити, як це все закінчується».

Читайте також: На Черкащині від рідкісного захворювання померла відома спортсменка Марина Діхтяр

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: