Олег Скрипка розповів, як українці мали б реагувати на артистів, які «перевзулися»

В позаминулому році групі «Воплі Водоплясова» виповнилося 35 років
фото з відкритих джерел

Музикант вважає, що ці виконавці скоїли «культурний злочин»

Лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка розповів, як на його думку, потрібно було прийняти в Україні «артистів-перебіжчиків», які продовжували гастролювати в Росії після 2014 року і повернулися додому лише після повномасштабного вторгнення РФ. Музикант вважає, що ці виконавці скоїли «культурний злочин».

«А якщо Путін покається і скаже: «Я помилявся. Слава Україні»! Ми його вибачимо? Те, що створила велика кількість українців, – це реально культурний злочин. Принаймні, ми можемо куртуазно про це поговорити. Якщо людина робить злочин, а потім заскакує в останній чи передостанній вагон, і люди про це забувають, – це означає безкарність», – розповів виконавець в інтерв'ю KP.UA

Скрипка також зврнув увагу на українців, котрі продовжували слухати треки цих артистів. Співак навів приклад французів, які цікавляться світовою культурою, але в той же час розвивають свою.

«Напевно, оце якраз і є спільна суспільна відповідальність, про яку ми говорили. Відповідальність і тих, хто вибачає, і хто продовжує це слухати, і хто заповнює зали, коли такі артисти виступають. Це складне питання. Я не хочу говорити, що треба когось карати, саджати, принижувати і тому подібне, – додав артист. – Зараз є світовий тренд – ясність розуму. І треба в цю ясність йти. Думати – за кого ви голосуєте, кого ви слухаєте, кого підтримуєте, до кого на концерт йдете, яка музика в таксі грає, що вам у підсвідомість закладається. Кожен має нести відповідальність за себе. А ми, українці, мусимо взяти на себе відповідальність за Україну. Все ж вибудовується в нюансах, деталях. Французи, приміром, цікавляться світовою культурою, але базова і основна у них – французька».

Читайте також: Кікабідзе незадовго до смерті розповів в інтерв'ю, як має закінчитися війна в Україні

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: