Кікабідзе незадовго до смерті розповів в інтерв'ю, як має закінчитися війна в Україні

Артист був великим другом України
фото з відкритих джерел

Вахтанг Кікабідзе був впевнений, що Путін має просити переговори

Легендарний грузинський актор та виконавець Вахтанг Кікабідзе помер 15 січня на 85-му році життя.  За кілька тижнів до того він дав інтерв'ю російській журналістці Ксенії Собчак для її ютуб-шоу «Обережно: Собчак», в якому розповів, як мала би закінчитися війна, розв'язана кремлівським режимом, якби Путін мав розум.

«Зараз те, що відбувається, мерзопакостно, – розповів Кікабідзе. – Це вторгнення, те, що хлопчики ненавчені там творили. Путін не може повернутися додому тим, хто програв. Українці не віддадуть свою землю на поталу. У Росії є опозиція, яка поки що боїться. Але, якщо душа російської людини вибухне протестами, тоді буде серйозне протистояння. Путін занапастив свою батьківщину, таких санкцій ні в кого не було, дай боже, щоб це було востаннє. Якщо Зеленський погодиться на переговори, це може врятувати Путіна від смерті. Якщо він розумна людина, він має попросити переговорів, потиснути руку Зеленському та піти додому. Це оцінить уся Росія».

Нагадаємо, Вахтанг Кікабідзе зразу після початку повномасштабного вторгнення росіян виступив із критикою війни. Актор мав активну політичну позицію. Про Володимира Зеленського він розповів так: «Він добрий президент, освічений, молодий, сміливий. Я бажаю йому лише перемоги. Україна зараз багато звільняється, що було придумано і нав'язано Радянським Союзом».

Раніше «Главком» писав, що стало відомо, де і коли поховають Вахтанга Кікабідзе.

«Три дні тому було дуже погано, як ніколи не було, я ліг і сказав: «Господи, забери мене, як – не хвилює». У мене гемодіаліз, нирка не працює, – розповів в інтерв'ю Кікабідзе про свою хворобу. – Це відбувається тричі на тиждень по чотири години. Чистять кров, потім з'явилися тромби. Моя позитивна якість – я не боюся смерті. Я прожив гарне, щасливе життя».

Читайте також: Названо причину смерті Вахтанга Кікабідзе

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: