Деменція Брюса Вілліса прогресує: що відомо про невиліковну хворобу актора

Брюс Вілліс здобув світове визнання як актор у 1980-1990-х роках після зйомок у блокбастерах «Міцний горішок», «Шосте почуття», «Армагеддон» і «Кримінальне чтиво»
фото з відкритих джерел

Середня тривалість життя після появи перших симптомів становить приблизно 8-10 років

Деменція, яку діагностували Брюсу Віллісу в лютому 2023 року, впливає не лише на поведінку та мовлення, а й на памʼять. Наслідки його хвороби вже відчула на собі Демі Мур, із якою Брюс був у шлюбі протягом 13 років. Про це повідомляє інсайдер видання Closer.

Днями Демі Мур відвідала свого колишнього чоловіка і під час їхньої зустрічі він не одразу впізнав її: «Демі підтримує зв'язок з дітьми та дружиною Брюса, Еммою Хемінг. Вона навіть не підозрювала, наскільки хвороба вплинула на нього. Демі повідомила, що він дійсно не зміг відразу її впізнати», – пише видання.

Вілліса та Мур свого часу вважали золотою парою Голлівуду
Вілліса та Мур свого часу вважали золотою парою Голлівуду
фото з відкритих джерел

Варто зазначити, що на цей час 68-річний Брюс Вілліс усе ще здатний впізнавати своїх дітей та нинішню дружину Емму Гемінг. До того ж актор радіє, коли його донька Румер приходить у гості з онукою. Однак через хворобу іноді зірка бойовиків може демонструвати агресивну поведінку і відчувати фізичну слабкість.

Брюс Вілліс з донькою та онукою
Брюс Вілліс з донькою та онукою
фото з відкритих джерел

Зауважимо, Вілліса та Мур свого часу вважали золотою парою Голлівуду. Вони були у шлюбі 13 років та мають трьох доньок: 35-річну Румер, 32-річну Скаут та 29-річну Талулу. Попри розлучення, актори зберегли теплі стосунки. Ба більше, Демі потоваришувала з новою дружиною Брюса, а відколи він захворів, то всіляко підтримує ексчоловіка та його сім'ю.

Брюс Вілліс та Демі Мур одружилися 1987 року
Брюс Вілліс та Демі Мур одружилися 1987 року
фото з відкритих джерел
Родина Брюса Вілліса
Родина Брюса Вілліса
фото з відкритих джерел

Як відомо, Брюсу Віллісу в останні роки було дуже важко зніматися: свої фрази зі сценарію він вимовляв за допомогою навушників: суфлер подавав репліки, а актор їх механічно повторював. Потім Віллісу стало важко розпізнавати мову, потім він поступово переставав її розуміти. 

У голлівудського актора ще навесні 2022 року виявили афазію. Це розлад мовлення, який виникає внаслідок локального ураження кори головного мозку. Знаменитості довелося завершити кар’єру у кіно, пише BBC. Однак порушення швидко прогресувало, тому лікарі провели повторні обстеження і з’ясували, що це лише симптом набагато серйознішої хвороби – лобно-скроневої деменції. Вона призводить до зміни поведінки, емоційних проблем, проблем зі спілкуванням, труднощів із ходьбою та координацією, проблем із пам'яттю та орієнтацією в просторі.

Ліків, як і чітких способів діагностики, не існує. Але перебіг може сповільнити правильна терапія та препарати. Середня тривалість життя після появи перших симптомів становить приблизно 8-10 років. Але це дуже індивідуально, і є випадки, коли хворі живуть набагато довше.

Лобно-скронева деменція – це найпоширеніший тип деменції серед людей віком понад 60 років. Хвороба викликає зміни у поведінці та мовленні. У хворих розвивається уповільненість або скутість у рухах, пізніше відбувається втрата контролю над сечовипусканням та дефекацією, а також ослаблення м'язів.

Деменція – хвороба, спричинена змінами у мозку, які викликають порушення розумових здібностей, пам’яті та опорно-рухового апарату. Вона має багато різних форм, одна з яких – хвороба Альцгеймера. Лобно-скронева деменція, або хвороба Піка, є рідкісною формою захворювання, яка викликає проблеми з поведінкою та мовою. Причини виникнення до кінця не вивчені, однак поки всі дослідження свідчать, що її спричиняє скупченням аномального білка в лобовій і скроневій частках головного мозку. Вважається, що вони пошкоджують клітини та перешкоджають їх правильній роботі.

За словами дружини Емми, Віллісу гірше з кожним днем. Його підтримує колишня дружина Демі Мур та їхні діти.

Брюс Вілліс здобув світове визнання як актор у 1980-1990-х роках після зйомок у блокбастерах «Міцний горішок», «Шосте почуття», «Армагеддон» і «Кримінальне чтиво». За свою кар’єру він п’ять разів був номінований на Золотих глобус і у 1981 році здобув одну статуетку — за головну роль у серіалі «Детективне агентство Місячне сяйво». Також він є володарем двох нагород Emmy, одна з них за епізодичну роль у «Друзях».

Зауважимо, дружина Брюса Вілліса показала, як проводить час з його знаменитою колишньою.

Читайте також: Шварценеггер зізнався, що думає про закінчення кар'єри друга – тяжкохворого Брюса Вілліса

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: