Невідома плівка Beatles. Школяр зробив унікальний запис, про який мовчав 60 років

Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Гаррісон і Рінго Старр виступили в школі на прохання учня
фото з відкритих джерел

Джон Блумфілд, якому тоді було 15 років, записав виступ Beatles на свій магнітофон

Журналісти ВВС знайшли годинний запис живого виступу четвірки з Ліверпуля, про який практично ніхто не знав. Її історична цінність величезна, оскільки це найбільш ранній повністю записаний концерт «бітлів» у Великій Британії.

Програма Front Row радіостанції ВВС Radio 4 отримала плівку від людини, яка зробила її 60 років тому. Джон Блумфілд, якому тоді було 15 років, записав виступ Beatles на свій магнітофон – і протягом десятиліть майже нікому про це не розповідав.

Джону пощастило побувати на концерті Beatles у своїй школі. Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Гаррісон і Рінго Старр виступили в цьому навчальному закладі на прохання Девіда Мурса – одного зі школярів, який написав листа Beatles. З поваги до школярів менеджер гурту попросив за концерт всього 100 фунтів (тоді звичайною таксою групи були 300 фунтів).  Девід Мурс, який запросив гурт, зібрав необхідні кошти, продаючи квитки, і в результаті Beatles виступили у шкільному концертному залі.

На записі добре чути музику, яку не заглушують захоплені крики аудиторії, настільки характерні для наступних концертних записів ліверпульської четвірки. Хоча і на тому шкільному концерті були крики та бурхливі оплески. Якщо говорити про музичний зміст запису, то це був типовий виступ Beatles, загартованих багатогодинними марафонами в клубах.

Блумфілд згадує, що той концерт вплинув на нього. «Я б сказав, що моментально подорослішав, – каже він. – Напевно, ви подумаєте, що я перебільшую, але тоді я зрозумів, що це щось із зовсім іншої планети». Після концерту музикантів відвели перекусити до шкільного буфету.

Читайте також: Загадкове зникнення Меланії: куди пропала дружина Дональда Трампа

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: