Перша країна назвала представника на Євробаченні-2025

Співак Тео Еван (Theo Evan) став першим оголошеним учасником Євробачення-2025
фото: eurovision.tv

Артист представлятиме на пісенному конкурсі в Базелі Кіпр

Кіпр оголосив імʼя артиста, який представлятиме країну на 69-му пісенному конкурсі «Євробачення-2025» у швейцарському Базелі. Про це повідомили на сайті eurovision.tv.

Співак Тео Еван (Theo Evan) став першим оголошеним учасником Євробачення-2025, яке відбудеться у Швейцарії. Артист представлятиме на пісенному конкурсі в Базелі Кіпр.

Тео Еван займається музикою і танцями з семи років, з підліткового віку він є автором пісень. Тео Еван народився в столиці Кіпру Нікосії, свої перші дні провів на уроках танців, співав у шкільному хорі та виступав у різноманітних театральних постановках і шоу талантів на Кіпрі.

Після закінчення школи в Нікосії Тео переїхав до США, де вивчав музику в коледжі Берклі в Бостоні. Він закінчив навчання з відзнакою, і відтоді його тричі запрошували як почесного гостя на церемонію вручення дипломів університету. Таке ж запрошення отримували Міссі Елліот, Фаррелл Вільямс, Джон Легенд і Джастін Тімберлейк.

Тео випустив свій перший сингл The Wall у 2021 році. Він знявся у серіалі HBO «Ейфорія».

Наразі конкурсна пісня Тео ще невідома. Це буде 41-ша участь Кіпра у Євробаченні. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Theo Evan (@theoevan_)

Нагадаємо, у 2025 році пісенний конкурс Євробачення відбудеться у швейцарському місті Базель. Крім того, стали відомі дати проведення конкурсу. Перший та другий півфінали пройдуть 13 і 15 травня 2025 року, а фінал проведуть 17 травня. Організатори назвали Базель містом, «яке живе музикою та творчістю», яке «ламає код» та де «всі люди можуть почуватися в безпеці».

До слова, що у 68-му пісенному конкурсі, який відбувся у шведському місті Мальме, взяли участь представники 37 країн. Перемогу у гранд-фіналі конкурсу, що пройшов 11 травня, здобула Швейцарія, яку цьогоріч представляли Nemo з піснею The Code. У підсумку вечора швейцарські представники здобули 591 бал, ставши першими небінарними переможцями Євробачення. Другу позицію з 547 балами посіла Хорватія, третю з 453 балами – Україна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: