Конфлікт між дітьми Яремчука: його сини відповіли, кому належать права на пісні батька

Нещодавно Марія Яремчук дорікнула братові, що він забирав роялті з пісень батька
фото: скриншот відео

«Виконавці, які співають цю пісню, мають суміжні права. Суміжні права належать спадкоємцям»

Сини Назарія Яремчука Дмитро та Назарій заявили, що їм і Марії Яремчук як спадкоємцям належать суміжні права на хіти батька. Про це вони сказали в інтерв'ю музичному подкасту «СучЦукрМуз».

Нещодавно Марія Яремчук висловила здивування, що зведений брат почав коментувати її особисте життя журналістам, хоча вони ніколи не спілкувалися. Вона також дорікнула родичу, що він забирав роялті з пісень батька. Тож брати відповіли на це звинувачення.

«Є пісня та авторські права на неї. У кого вони є? Є композитор і поет. Хто написав і створив цю пісню – їм належать авторські права. Виконавці, які співають цю пісню, мають суміжні права. Суміжні права належать спадкоємцям. Хто є спадкоємцем? Ними є ми з братом і мала (співачка Марія Яремчук. – ред.). А щодо використання таткового виконання... Ми ніколи не заперечуємо, нікому претензії не виставляли. Навпаки, нам, буває, дзвонять, коли якийсь фільм знімається, і просять нашого дозволу на використання фрагмента. Ми лише за, але завжди кажемо, що, окрім нас, зателефонуйте, будь ласка, сестрі та авторам і дізнайтесь у них», – зазначили брати Яремчуки.

На початку серпня у кінотеатрах вийшов документальний фільм «Яремчук: Незрівнянний світ краси», ініціатором створення якого виступила Марія Яремчук. Фільм побудовано на ексклюзивних спогадах близьких Яремчука та культових діячів культури, а також на особистих щоденниках й унікальних хроніках виконавця.

Діти Яремчука від першого шлюбу Дмитро та Назарій участі у зйомках проєкту не брали, але відмовилися пояснювати чому.

Нагадаємо, українська співачка Марія Яремчук розповіла, що ніколи не спілкувалася зі своїм зведеним братом народним артистом Дмитром Яремчуком. Про це вона написала в Instagram після того, як Дмитро звинуватив сестру у тому, що вона не відповіла йому на привітання із народженням дитини.

До слова, у мережі з'явилася інформація, що співак Олександр Пономарьов може бути батьком новонародженої дитини співачки Марії Яремчук. Артистка відреагувала на чутки в Instagram.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: