Народний артист розповів, за що його вигнали з телеканалу Пінчука

Народного артиста України Анатолія Матвійчука 15 років тому було звільнено з телеканалу М2
фото: Анатолій Матвійчук/Facebook

«Я перевищив планку своїх повноважень і дозволив собі особисту думку»

Народного артиста України Анатолія Матвійчука звільнили з телеканалу М2, який входить до медіагрупи StаrLightMedia олігарха Віктора Пінчука, через те, що він дозволив собі особисту думку. Про це співак розповів у себе в Facebook.

Матвійчук пригадав часи, коли він працював ведучим музичних новин на каналі М2. Він розповів, що одного разу побачив перед собою текст із інформацією: «На Каннському фестивалі 2009 року яскраву перемогу здобув фільм Ларса фон Трієра «Антихрист». Це один із найоригінальніших психологічних фільмів сучасності».

«Я відклав цей текст – і заявив, що не буду оприлюднювати цю інформацію в такому вигляді. Мені сказали – читай, що тобі дали. Я відповів, що це не відповідає моїм моральним і релігійним принципам. Наступного дня я був звільнений з роботи. Пояснення не стосувалися вчорашнього інциденту, але я все зрозумів і без пояснень. Я перевищив планку своїх повноважень і дозволив собі особисту думку», – йдеться у публікації артиста.

Композитор розповів, що згодом дізнався про те, що справи у каналу ідуть все гірше – була звільнена ціла група журналістів і редакторів, потім М2 перейшов на безперевне транслювання відеокліпів і «втратив своє обличчя».

Народний артист розповів, за що його вигнали з телеканалу Пінчука фото 1
Святкування 50-річчя Анатолія Матвійчука на каналі М2
Святкування 50-річчя Анатолія Матвійчука на каналі М2
фото: Анатолій Матвійчук/Facebook

Матвійчук називає роботу на телеканалі М2 до звільнення чудовою, а ті часи – прекрасними. «Ми розповідали щодня про світові та українські музичні новини, планували цілу низку авторських концептуальних програм. Рейтинг каналу швидко зростав і навіть став конкурентом своєму старшому брату - гламурному комерційному каналу М1», – пригадує народний артист.

Співак додав, що з дня його звільнення пройшло вже 15 років, але він добре пам’ятає той момент – «момент закінчення моєї взаємної любові з телебаченням».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: