«Ми ще станцюємо!». Ірина Білик запросила у своє шоу хореографа, який втратив на фронті ногу

Ірина Білик і захисник України, танцівник Антон Смецький
фото: glavcom.ua

Ірина Білик: «Я вірю і знаю, що Антон обов’язково повернеться. Після перемоги я запросила його у своє шоу.  Ми ще обов’язково станцюємо наш найкращий танок» 

19 травня під час концерту «Національна легенда». Мирослав Вантух», який відбувся до 85-річчя видатного хореографа, керівника Національного ансамблю Вірського, у київському Палаці «Україна», у статусі запрошеної зірки виступила народна співачка України Ірина Білик. Артистка після виконання пісні «Цвіте терен» запросила на сцену танцівника і хореографа Антона Смецького, який раніше співпрацював і з Білик, і з іншими артистками. З початком повномасштабного вторгнення хореограф пішов на фронт. Воїн піднявся до співачки з букетом квітів. Колишній танцівник вийшов на сцену на протезі і з паличкою – під час бойових дій захисник України наступив на міну і втратив ногу.  

«Я вірю і знаю, що Антон обов’язково повернеться (на сцену, – «Главком»). Після перемоги я запросила його у своє шоу.  Ми ще обов’язково станцюємо наш найкращий танок. Слава Україні!», – пообіцяла співачка. Зал вітав воїна та артистку стоячи.

«Ми ще станцюємо!». Ірина Білик запросила у своє шоу хореографа, який втратив на фронті ногу фото 1
«Ми ще станцюємо!». Ірина Білик запросила у своє шоу хореографа, який втратив на фронті ногу фото 2
«Ми ще станцюємо!». Ірина Білик запросила у своє шоу хореографа, який втратив на фронті ногу фото 3
«Ми ще станцюємо!». Ірина Білик запросила у своє шоу хореографа, який втратив на фронті ногу фото 4

Антон Смецький народився в Донецьку, з раннього дитинства захоплювався танцями, у 17 років покинув рідне місто та поїхав працювати за контрактом як хореограф до Туреччини. Згодом він повернувся в Україну, де працював із зірками, зокрема ставив номери для Ірини Білик. Пізніше він створив власний балет, з яким давав шоу по всьому світу.

У Донецьку залишалися жити рідні брати Антона, та після початку війни у 2014 році окупанти силою кинули їх у бій і вони майже одразу загинули. «Їх взяли, тупо витягли з автівки, змусили воювати за «ДНР». Одного застрелили, інший підірвався на міні – так їх і не стало», – пригадує Антон Смецький.

Нагадаємо, Народна артистка України Ірина Білик розповіла, що дуже сумує за своїм помічником Віктором. Чоловік воював у Бахмуті на Донеччині, там зник безвісти.  БАртистка зізналася, що їй дуже бракує чоловіка, який допомагав її з домашніми справами.

Коли 24 лютого 2022 розпочалася повномасштабна війна росіян проти України, Антон відправив дружину й доньку за кордон, а сам добровольцем пішов до військкомату. Взяли його до війська лише з п’ятого разу. Після навчань Антон став сапером-штурмовиком. Бої в Роботиному, Вербовому, Оріхові – він пройшов через самісіньке пекло. Під час одного з боїв на півдні, командуючи групою, військовий наступив на міну.

«Я такий раз на ногу – а ноги немає, стопи. Вона розірвана ось так на шматки. Я не кричав, нічого», – сказав Антон Смецький.

Попереду воїна чекали лікарні Запоріжжя, Дніпра, Луцька… Нога потроху загоювалася. Через травму в Антона навіть були суїцидальні думки, але він впорався з ними.

У День вишиванки Народна артистка України Ірина Білик порадувала своїх підписників новим фото. Зірка виклала світлину, на якій продемонструвала стильний образ у вишиванці. 

До слова, у розкішному будинку Ірини Білик під Києвом жили окупанти. Маєток виконавиці розташований в одному з престижних котеджних містечок під Києвом, у селищі Березівка. Вартість нерухомості у цьому районі стартує від 7 млн грн. На початку повномасштабної війни Білик була змушена покинути домівку. Вона виїхала разом із молодшим сином Табрізом за кордон.

Читайте також: Головна новаторка українського шоу-бізнесу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: