Матвійчук збурив мережу гострою темою про перейменування вулиць: отримав море відгуків

Матвійчук: я не хочу жити на вулиці Тетянинській
фото з відкритих джерел

Підписники музиканта розповідають йому в коментарях свої історії

Народний артист України Анатолій Матвійчук розбурхав мережу гострою темою: перейменування вулиць. Композитор не згоден з тим, що житиме тепер в Києві на вулиці Тетянинській. Під дописом українці діляться своїми історіями.

«Я не хочу жити... Тобто, я не хочу жити на вулиці Тетянинській. Просто мою вулицю Леваневського перейменували, не спитавши про це ні в кого з її мешканців. От би провести референдум на вулиці – цікаво, хто б захотів жити із такою невиразною назвою? Невже не можна було б дати нашій вулиці ім'я українського космонавта Леоніда Каденюка, якого не стало 5 років тому. Або хоча б Павла Глазового, 100-річний ювілей якого відзначався минулого року. Але ні, посилаючись на те, що це історична назва, їй дали ім'я Тетянинська. Хоча, район Відрадного має таку цікаву історію, що можна було підібрати щось яскравіше. До того ж, коли вулиця носила цю історичну назву, це був маленький провулок у приватному секторі в районі Караваєвих Дач, а нині це велика і досить солідна вулиця! І тут так. Я в шоці», – написав на своїй сторінці в Фейсбук артист.

Одні підписники йому співчувають та радять діяти: «Це все через забаганки дрімучих непрофесіоналів у комісії з перейменування вулиць в КМДА. Якщо мешканці вулиці незгодні, то збирайте громадський комітет, пишіть листа до КМДА на Кличка з пропозицією своєї назви, і вони повинні таку ситуацію виправити». Інші вважають, що це не вирішить проблему: «Провели б референдум – жили б на Квітковій чи Фруктовій».

«Дуже погано, що не питають жителів, як краще назвати вулицю! Засідають самі, вирішують самі. Ми теж незадоволені, як переіменували нашу вулицю: була Івана Дубового, що заважало назвати Дубова, у нас ростуть дуби біля будинків! Однак назвали так, що старенькі люди не можуть запам'ятати – Тороповського», «Нашу вулицю Миколи Василенка перейміновували вже чотири рази... І завжди нова назва дратувала, потім звикали», «В Макарові он місцеві знавці вулицю назвали: Зелена. У примітивів на більше фантазії не вистачило», «Я народилася на Кіквідзе. Зараз це Михайла Бойчука – українського художника. Це чудово! Але кияни її все одно називають по-старому. Може, перейменувати її на вулицю Кікабідзе? Я би пишалась жити на ній, і міняти лише дві букви», – розповідають українці під дописом історії перейменування своїх вулиць.

«А мені подобається. Мою маму звати Тетяна», – отримав Матвійчук і такий коментар, на що відповів: «Це звичайно, вам на радість. Мою тітоньку, яка жила на сусідній вулиці, теж звали Таня. Була б жива – зраділа би... Однак, підозрюю, що історично вулиця в царські часи називалась Татьянинская! Але в українській мові це вимовляється не так милозвучно і грубувато. Вибачте, я звик перевіряти слово на його звучання».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: