Коля Сєрга, який служить у ЗСУ, пояснив, чому артистів треба випускати за кордон, а моряків – ні

Сєрга: Людей, що виїхали і не повернулися, набагато більше. Ще доберемося до них
фото з відкритих джерел

Музикант вважає, що Щегель і Голубков, які скористалися дозволом на виїзд в корисливих цілях, «яскраві аватари»

Музикант та телеведучий Коля Сєрга, який служить в ЗСУ, розповів, чому артистів, на його думку, потрібно випускати за кордон, а моряків – ні.

Відповідаючи на запитання, яке покарання повинні понести стендапер Щегель та режисер Голубков, які не просто виїхали, а фактично втекли від війни, Сєрга відповів: «Будь-яке покарання потребує енергії, але саме зараз є набагато важливіші речі, на які варто її витрачати. Перед тим, як нарізати м’ясо, треба, щоб воно зварилося у власному соці. Тому я думаю, що повинен пройти час, і не треба наразі гарячкувати. Адже вони зараз варитимуться у постфактумі цієї ситуації, відчуватимуть провину, і до них прийде розуміння того, що вони стали зрадниками»

«Можливо, на когось з них цей період вплине ефективніше і сильніше. Проте, у найближчому майбутньому варто розробити механізм того, що робити з такими людьми, як впливати на них і скласти класифікацію таких зрадників. Бо Щегель і Голубков – це просто яскраві аватари. Таких людей, що виїхали і не повернулися, набагато більше. Ще доберемося до них», – розповів музикант в інтерв’ю сайту Vesti.ua.  

«Чому артистам мають дозволяти виїзд за кордон, якщо він заборонений морякам-рибалкам і взагалі всім чоловікам?»,  – запитав журналіст.

«Культурний діяч – це Wi-Fi-роутер, який роздає українську культуру різним категоріям слухачів. Зараз ми боремося за допомогою культури за кожного українця, який виїхав за кордон, тримаємо з ними зв'язок, показуємо, що Україна про них дбає і чекає. Бо багато переселенців зараз асимілюються на нових місцях, а для інших країн це добре, бо вони водночас є й робочою силою. І тому потрібно постійно бути з ними в контакті, бо потім усіх наших людей треба буде повертати назад в Україну. І культурні діячі є цими комунікаторами між державою та українцями за кордоном. Є різні фронти – військовий, дипломатичний, економічний, а це культурний. І важливо, щоб всі вони трималися, бо один підтримує іншого», – відповів телеведучий.  

«Щодо моряків, то я не розбираюся в цьому питанні, але якщо їх порівнювати з культурними діячами, то останні працюють з масами і є інструментом для впливу на їх настрій і переконання. Моряки, які працюють за кордоном, вправно виконують свою роботу, але впливу на маси не мають», – додав Сєрга.

Раніше «Главком» писав, що Коля Сєрга розповів, де зараз його батько, який не вірив в Україну і не пускав сина до ЗСУ.

Читайте також: Гурт Мюслі Ua видав зухвалу колаборацію з президентом США Джо Байденом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: