Відомий російський актор, якому прийшла повістка, розповів, як втік: Частина моєї сім'ї воює за ЗСУ

фото з відкритих джерел

Олександр Кузнецов навчався у Київському театральному університеті імені Карпенка-Карого

Актор Олександр Кузнєцов, зірка багатьох російських кінокартин, обманним шляхом втік з Москви до Лондона. Причиною цього стала повістка, яка прийшла артисту.

Наразі Кузнєцов вирішив розповісти, як йому вдалося уникнути призову на фронт. Актор заявив, що його випустили з країни, оскільки він вигадав співпрацю з режисером з Вірменії: «Підробив документ, що знімаюсь у Вірменії. Мовляв, граю якогось Івана. Підготував папірець із лівою печаткою».

Олександру також довелося збрехати, що в нього проблеми зі зором. «Мені сказали прикордонники, які, мабуть, виконували функції військкомату, що я не можу виїхати, бо прийшла повістка. Я відповів, що маю білий квиток. Тим часом намагався не показувати, як тремтять кінцівки». Тоді прикордонник попросив показати документ. І Кузнєцов поліз у свою сумку, з якої почав витягувати підроблений документ про участь у проекті. «Я навіть не знаю, як виглядає цей квиток. Тоді зрозумів, що настав момент всього мого акторського життя. Я потягнувся за папірцем, який щойно показав, а чоловік такий: «Все, не хочу витрачати на тебе час». І відпустив мене», – розповів актор у розмові з блогером Юрієм Дудем.

«У мене частина сім'ї живе в Україні та воює за ЗСУ вже рік. Моя мати українка, мій тато росіянин. Батько підтримує Росію у цій війні, моя мама в шоці. Вони не разом, – розповідає актор. – З татом я не бачився давно і не спілкуюся з 24 лютого, тільки в день народження він мені написав повідомлення. Батько, наскільки я знаю, хотів піти добровольцем на війну за Росію, але його не взяли через здоров'я».

В інтерв'ю актор зізнавався, що змалку мріяв працювати за кордоном. Тому вчив англійську, постійно писав у закордонні студії та знайомився на фестивалях із продюсерами та режисерами. Старання  окупилися: 2021 року вийшла франко-бельгійська драма «Мій легіонер», де Кузнєцов зіграв головну роль разом із зірками французького кіно Луї Гареллем та Камілль Коттен. А згодом Кузнєцов з'явився у фільмі «Фантастичні тварюки: Таємниці Дамблдора» – приквелі кінофраншизи про Гаррі Поттера. У третій частині популярної франшизи також знялися Джуд Лоу, Едді Редмейн, Мадс Міккельсен, Кетрін Уотерстон та Езра Міллер.

«Неможливо зараз робити кіно в Росії, ходити на прем'єри та робити внесок у створення ілюзії нормальності. Я нікого не засуджую, але для мене це неможливо, тому що я і українець, і росіянин – в мене родичі з обох боків», – додає актор.

Олександр Кузнєцов народився у Севастополі та навчався у Києві, у театральному університеті імені  Карпенка-Карого, пізніше переїхав до Москви і закінчив ГІТІС. Кузнєцов грав у МХАТі імені Чехова та «Гоголь-центрі», у кіно відомий за фільмами «Літо», «Кислота», «Скіф» та «Велика поезія», за роботу в якому отримав приз за найкращу чоловічу роль на фестивалі «Кінотавр». 

Читайте також: Джеджула перестав спілкуватися з сином від Дімопулос через «політичні розбіжності»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: