Кіркоров програв у суді справу про заборону в'їзду в Литву

ЄСПЛ відхилив як неприйнятну скаргу російського співака Філіпа Кіркорова
фото з відкритих джерел

Суд вирішив, що рішення Литви мало під собою легітимне підґрунтя і за національним, і за європейським законодавством

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав неприйнятною скаргу російського поп-співака Філіпа Кіркорова щодо рішення Литви заборонити йому в’їзд в країну. Це рішення є фінальним, повідомила пресслужба ЄСПЛ.

ЄСПЛ відхилив як неприйнятну скаргу російського співака Філіпа Кіркорова, який має громадянство Росії і Болгарії, на рішення литовської влади від 2021 року заборонити йому в’їзд до Литви з міркувань нацбезпеки. Це рішення є фінальним. 

Суд вирішив, що рішення Литви мало під собою легітимне підґрунтя і за національним, і за європейським законодавством. 

«В цілому Суд дійшов висновку, що оцінка литовської влади, заснована на заявах та діях позивача, не була свавільною чи необґрунтованою. Зокрема, позивач відкрито казав, що підтримує дії Росії щодо Криму і казав про себе, що є представником Владіміра Путіна на сцені», – зауважують у комюніке.

ЄСПЛ вирішив, що матеріали справи не дають підстав вважати, що литовські суди – де Кіркоров оскаржував рішення – помилково оцінили факти чи упереджено застосовувати законодавство. Суд погодився з литовськими судами у тому, що заборона в’їзду для російського співака не була непропорційною, та врахував, що його права як громадянина країни-члена ЄС (Болгарії) лише частково обмежені – забороною в’їзду до Литви, з якою він не має тісних зв’язків.  

Також Суд зауважив, що Кіркоров ще не вичерпав можливості для оскарження у національних судах збитків, яких він зазнав через скасовані концерти.  

Суд у рішенні врахував також те, що і Сейм Литви, і Європарламент визнають необхідність викривати російську дезінформацію і пропаганду.  

Читайте також: «Скоро в армію». Кіркоров насмішив росіян незвичним костюмом (відео)

Не хочуть бачити Кіркорова-путініста не лише у Європі. Так, 20 липня 2023 року Канада розширила санкції щодо Росії. Як повідомляється на сайті канадського уряду, до нового санкційного переліку увійшли 20 фізичних і 21 юридична особа, що пов'язані з військово-промисловим комплексом (ВПК) РФ, а також 19 осіб і чотири компанії, дотичні до галузей культури та освіти. До санкційного списку включили російських «зірок», у тому числі і Кіркорова. 

Також відомо, що Австралія запровадила санкції проти російських артистів та медійників, які підтримують війну в Україні. Загалом 55 осіб та 37 організацій. Про це повідомляється на офіційному сайті австралійського МЗС.

Читайте також: Путініст Кіркоров обурив появою на вечірці Dolce & Gabbana: як модний дім приймає росіян

За словами глави МЗС Австралії Пенні Вонг, санкції запровадили проти тих, хто причетний до депортації дітей з окупованих територій України та підтримують розв'язану Росією війну. У санкційному списку опинилися Філіп Кіркоров, Микола Басков, Тіна Канделакі, Олег Газманов та інші. Їм було заборонено в'їзд до країни.

Нагадаємо, народний артист Росії, путініст Філіп Кіркоров після «голої вечірки Івлєєвой» на знак спокутування гріхів перед Кремлем був відправлений в окуповану Горлівку співати перед пораненими окупантами у місцевому шпиталі. Кіркоров навіть пообіцяв трьом «щасливчикам» оплатити виготовлення протезів для ніг. Але найцікавіше у цій історії те, що саме співав перед окупантами Кіркоров. Російські пропагандисти, які розповсюдили відео, написали, що артист співав перед «воїнами» пісню власного авторства «Снєг». Проте, як відомо, це абсолютна брехня. Слова та музику до композиції написала Народна артистка України, легенда вітчизняної естради Ірина Білик ще на початку 2000-х. Ірина Білик відреагувала на виступ Кіркорова поезією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: