Іван Дорн випустить новий альбом уперше за шість років: чому розгорівся скандал

Дорн до 24 лютого 2022 року року активно будував кар'єру в Росії
фото з відкритих джерел

Реліз мав вийти в травні 2022, але через війну співак скасував випуск та не планував поновлювати альбом у майбутньому

Український співак Іван Дорн невдовзі випустить альбом російською мовою. Про це він розповів у своєму Telegram-каналі.

Дорн зауважив, що альбом майже готовий та на стадії зведення. Сам реліз мав вийти в травні 2022, але через війну — співак скасував випуск та не планував поновлювати альбом у майбутньому.

Проте довкола співака розгорівся скандал через мову пісень. Крім того, Дорн зробив репост про свій альбом з російського медіа.

Іван Дорн випустить новий альбом уперше за шість років: чому розгорівся скандал фото 1

Зауважимо, під час повномасштабного вторгнення Дорн підтримував молодих українських виконавців у своєму кураторському плейлисті «Дорнівські жнива», випустив україномовний сингл «Нескорена» та спільний трек з репером Essoh (українець, який зараз проживає в Франції). 

Попередній альбом Дорна OTD вийшов навесні 2017 року. Він був англомовним і був презентований як крок співака щодо просування своєї кар'єри на американському ринку.

Іван Дорн до 2022 року активно будував кар'єру в РФ. Проте з початком повномасштабного вторгнення громадянська позиція артиста змінилася у протилежну сторону, і за підтримку Батьківщини він опинився у списку тих, кому заборонили в'їзд до Росії на наступні 50 років. 

У соцмережах співака можна побачити, що він продовжує виступати на благодійних заходах на підтримку України. Наразі залишається невідомим, де саме мешкає виконавець, адже на цю тему він публічно не висловлюється. Проте минулого року виконавець говорив, що його дружина та діти через війну виїхали до Парижа.

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни Дорн говорив, що планує презентувати пісні українською: «Я буду музику свою записувати більше українською мовою, ніж раніше. Все-таки робитиму розумові рухи у бік української. Виключати російськомовні пісні з творчості не буду. Я вважаю, що мова в цьому випадку не винна, попри те, що нею користується головний ворог України – Російська Федерація».

Читайте також: Репер-військовий Ярмак: За всяку ціну треба забувати російську мову

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: