Fu#k Putin. Відомий режисер залишив на Берлінале послання російському агресору

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Румунський режисер Раду Жуде під час зустрічі з мером Берліну не стримав емоцій

В Берліні завершився 73-ій кінофестиваль. За традицією, члени журі фестивалю залишали свої дописи у книзі мера Берліна, причому один з них – румунський режисер Раду Жуде залишив дуже актуальне послання. Про це повідомляє німецьке видання BZ.

«Голова журі Крістен Стюарт прийшла на зустріч і залишила в книзі напис «До біса Путіна» у річницю війни Росії проти України!», – йдеться у повідомленні. А от Раду Жуде не стримав свої емоції  і великими літерами написав «Fu#k Putin forever».

Раніше «Главком» писав, що головний приз 73-го кінофестивалю Берлінале отримав документальний фільм французького режисера Ніколя Філібера «На «Адаманті», який розповідає про паризький центр допомоги людям з психічними розладами. «Золотого ведмедя» дуже рідко присуджують документальному кіно. Агентство Dpa повідомляє, що сам режисер прокоментував цю новину вигуком: «Ви що, збожеволіли?».

Український короткометражний фільм із назвою «Це побачення» (It’s a Date) отримав відзнаку «Особлива згадка» від Міжнародного журі короткометражних фільмів Берлінського кінофестивалю. Картина Надії Парфан змагалася за нагороду у програмі Berlinale Shorts. Це перша ігрова стрічка української режисерки. Вона зняла історію про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах. 

Читайте також: Це була помилка. Ольга Фреймут вразила подробицями життя в Лондоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: